MENÜ

Ben de adayım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Testi kırılmış, etraf yol gösterenlerle dolu. Kulübü onlara verseniz, sanki üç İbrahim’den üç Fabregas, yabancılardan Ronaldo, Kaka falan yaratacaklar. Hata yapılmış, bugunkü durum ortada. Hanginiz çıkıp, ‘sistem değişmeli’ dediniz, hanginiz reformlardan, kulüp yapısından, branşlardan futbol şubesi ve menacerlik sisteminin bir daha gelmemek üzere kapatılmasından bahsettiniz. Hiçbiriniz. Tek isteğiniz, o gitsin biz gelelim... Muhalefetin, insan karalama ve karşınızdakinin zayıf anında, beline vurmak olduğunu zannediyorsunuz. Hiçbir alternatif sunmadan ‘Yıldırım Demirören gitsin, biz gelelim’ diyorsunuz. Neymiş efendim Ertuğrul Sağlam’la, Sinan Engin’le bu iş olmazmış. Onu manav Hikmet de biliyor. Üç metreye pas veremeyen, kesinlikle en ufak bir aşama yapamayacağı belli olmuş, kısıtlı kabiliyetli futbolcuların başına Alex Ferguson’u getirseniz ne olur? Ne olacak, takımın ağabeyleri onu da kovdurur. Hanginiz, en az üç sene bu takım şampiyon olamaz diyebiliyorsunuz? Diyemezsiniz çünkü oy vermezler. Başkanı hedef göstermek en kolayı.
Gerçek Beşiktaşlı üzgün, Köyiçi’ndeki bir avuç kalmış, Beşiktaşlı perişan. Bu insanların karşısına her yerde ismim geçsin diyen 20 kişilik bir yönetici ordusuyla çıkarsanız, bu kulübe ihanet etmiş olursunuz. Avrupa’da kulüpler nasıl yönetiliyor, alt yapı nasıl kuruluyor, bunları masaya yatıracağınıza ‘O gitsin biz gelelim’ diyorsunuz. Beyler, 2010 senesine kadar Yıldırım Demirören bu kulübün başkanıdır. O gün gelir, takım hala birinci ligdeyse, Yıldırım 3 bin oy farkla yine seçilir. Bunu sakın unutmayın.
Takım liderken, ne olur ne olmaz deyip, naftalinli formalarınızı sandıktan çıkardığınızı tahmin edebiliyorum. Şampiyonluk yemeğinde, başkanın yanında poz vermek için birbirinizi ezerdiniz. Aralarında değerli iş adamlarının bulunduğu Beşiktaşlılar’ın, kulübün düştüğü bu duruma üzülmelerinden doğal bir şey yok. Sadece aralarından birine takıldım. Tarih bilgisi fevkalade. Fakat idareci olmak için başkan, “Boğaz Köprüsü’nden atla dese” hazırdı. Şimdi en büyük düşmanı.
Başlık doğrudur. Ben de adayım. Doğru olmasına doğru da, ufak bir problem var. Dün Baba Recep’i aradım, 40 milyon dolar istedim, “Şu anda üzerimde yok evladım” dedi... Hiç olmazsa, ben elimden geleni yaptım.

YORUM YAZ