MENÜ

Almanya'dan ders alalım!

Abone Ol Google News

Bunu neden yazıyorum. Diğer televizyonda bizim maçları anlatan spikerler, bu maçı Almanlar’ın tesadüfen kazandığını, hakemin Türk düşmanı olduğunu, çok iyi ‘mücadele’ ettiğimizi, yenilen gollerde şanssız olduğumuzu, sıkılmadan millete anlatmaya çalışırlardı! Üç metreye pas veremeyenlere Hamit Altıntop, “Takım oyununu bilmiyoruz, sadece yetenekle olmuyor, fizik olarak ayaklarımız yere basmalı, çok çalışarak üzerine koymalıyız’ deyince, vatan haini ilan edebilme riski oldukça yüksek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ithal yorumcumuz bir Alman. Bu değerli insanı hakem hocası veya federasyon başkanı yapmıyoruz, herkesin rahatlıkla analiz yapabileceği futbolumuza yorumcu yapıyoruz. Futbolcu yetiştiremediğimiz ve profesyonelleri amatörler yönettiği için başkalarının yetiştirdiği ‘gurbetçi’lerden medet umuyoruz. Kalecileri sağ ve sol ayağı/eliyle 50-55 metreye pas veriyor. Kimse merak edip bunu nasıl yaptığını veya kimlerin bu kaleciye nasıl bir çalışmadan sonra bu olayı meleke haline getirdiğinden bahsetmiyor. Ya da adamın 50 metreden gelen topu tek dokunuşla ayağına yapıştırdığını...

Haberin Devamı

Bütün televizyonlar bu maçı devamlı oynatıp, futbolcularımızın bireysel ve takım oyunu olarak dünya futbolundan uzak olduğunu soramaz mı yorumcularına? Transfer zamanı 3 milyon Euro isteyenlere verilecek cevap, bu maçın kaseti olmaz mı? Olmaz! İşlerine geliyor da ondan. Topun çizgiyi geçmesi ve hakem hataları varken, ciddi işlerle uğraşmaz kimse. Seyrederken insanları yoran bir süratte oynadıklarını bizim oynadığımızın sadece bize ait olduğunu neden dile getirmiyorlar.

Son olarak Almanlar’ın da devşirme oyuncusu var, bizim de. Ama bizim ki Aurelio; sözün bittiği yer de bu olmalı.

YORUM YAZ