MENÜ

Uyutarak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Porto Teknik Direktörü Ferreira, 4-0 kaybettikleri Arsenal deplasmanı sonrası rakibin oyununu şöyle özetlemişti: “Pek çok farklı kombinasyonları var ve bunu ligde de, Şampiyonlar Ligi’nde de her rakibe karşı uygulayabiliyorlar.”
Zengin hücum organizasyonlarına sahip takım, yetenekli ve güçlü futbolculara sahipse onları devirmek için ekstra işler yapmalısınız. Son 2-3 yıldır seyretmekten en çok zevk aldığımız takımlardan Arsenal.

Bıktırıcı baskı kuruyorlar

Henüz olgunlaşmadılar, gelişimleri yavaş ilerliyor. Ama onlara 90 dakika hükmederek üstünlük kuran takım yok denecek kadar az. Sezon içinde belirli dönemlerde müthiş ritim tutturuyorlar, ki şu sıralar yükselişteler. O güne denk geldiğinde her rakibi perişan edebilecek kapasiteye sahipler. Galibiyet için son 10-15 dakikada kurdukları bıktırıcı baskılar havlu attırıyor. Dinamo Kiev evinde geride bekleyip, maçı soğutarak, Arsenal’in hatasını kollayarak, kilitleyerek ya da bozarak geçirdi. İngiliz takımı, deplasmanda kontrollü olmaya çalışıyor. İstanbul’a galibiyet için gelseler de maçın tansiyonunu yükseltmek istemeyeceklerdir. Fenerbahçe de, mevcut durumu düşünülürse damarlarına basmadan, uyutarak istediğini alabilir. Ama asla bunu becerebilen bir takım olmadılar. Zico, her zaman kendi oyununu oynamayı hedefleyen kimliği güçlendirerek cesur ve saygı duyulan ekip yaratmıştı. Fenerbahçe şu anda, bu iyi bildiği işi de yapmakta sıkıntı yaşıyor. Korkarak çıkarlarsa zaten hiç şansları yok. Mesele kanat ve orta sahanın savunma katkısından geçecek. Ancak tek hareketle skoru direkt etkileyecek fazla adamı olan, süratli, çabuk çıkabilen, top sürebilen ve kanada yayılan Arsenal’i tek tek tedbir alıp durdurmanız mümkün değil. Eninde sonunda birisi bir şekilde o golü atacaktır. Hele Fenerbahçe’de bu sezon stoperlerin fazla ilerde kalıp çizgi halinde yakalanarak verdiği pozisyonları düşünürsek...

Fenerbahçe’nin kozları

Arsenal’in geri dörtlüde istediği sağlam duruşa kavuşamaması ve hata potansiyellerinin yüksekliği, kanattaki iki adamını oyuna sokarak başarılı olmuş Fenerbahçe için önemli kozlar. Semih ve Guiza ile o bölgede uygulayacağı baskı da. Ama Aragones’in açık adamlarını daha içte kullanma isteği, sakatlıklar ve formsuzluklar ile birleştiğinde bu silahı devreye sokup sokamayacakları belirsiz.
Fenerbahçe, çok iyi paslaşabilen Arsenal’in ataklarını erken kesmeli. Santrayı kolayca geçmelerine izin vermemeli. Tabi bunu yapabilmek için top kayıplarını azaltıp gereksiz pozisyon zorlamalarından uzak durmalı. Tüm takım bu sezonki standartlarının fazlasıyla üstüne çıkmalı. Gerisi, 90 dakikalık disipline sahip ve özgüveni yüksek takım olduklarını hatırlamakta yatıyor. Öne geçip süresini uzun tutmak, Arsenal’in savunmada nasıl yıpratılabilir olduğunu görmelerini sağlayacaktır. Kiev bu avantajı kullanamamıştı.

YORUM YAZ