MENÜ

Unutmamak için fırsat

Abone Ol Google News
Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde en dikkat çekici performansını sergileyen takımlardan olmuş, seribaşı ve kadrosu ürkütücü görünen Fenerbahçe... MTK’lılar karşılarında böyle bir ekip görüyor. Peki ya Fenerbahçe? 2. ön elemeye direkt katılan, fazla tanımadığı ve tanıma fırsatı bulamayacağı, yakın dönemde kupalarda başarısız, Fenerbahçe’ye en acı tecrübelerinden birini yaşatmış kulüp. Sarı-Lacivertliler tartışmasız favori. Teknik adamların cephesinden bu turlarda her bilinmeyen rakip ise tehlikedir.
MTK, Fenerbahçe’yi elediği 1999-2000 ve 2000-2001’den sonraki 7 sezonda 2 kere kupalara katılabildi ve bir şey yapamadı.

Bu döngüyü kırmak ve şöhretli rakibe kafa tutmak motivasyon sebebi. Ancak Fenerbahçe, futbolun falsolarının zayıf görünen takımlar lehine işe yaramadığını gösterecek seviyeye ulaşıyor. Son 5 yıldır “takım olma kültürü”nü oluşturmayı başarıyorlar. Bu sayede Randers’a da Anderlecht’e de şans vermediler.
MTK’ya elendikleri yıl dibe vurdukları, ezeli rakipleri Galatasaray’ın ise zirveye ulaştığı sezondu. Ama aynı zamanda değişimin sembolü olan statlarını yenilemeye başladıkları sezondu. Onlara Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalin, üst üste bu kupaya katılma istikrarının önünü açan tarihi dönemin başlangıç noktasıydı. Fenerbahçeliler nereden nereye geldiklerini kolay unutuyorlar. Geçen yıl elde ettikleri çeyrek finalin zorluğunu ve değerini anladıklarını göstermiyorlar. Sanırım MTK ismi ellerindekinin kıymetini fark edebilmeleri için geçmişi hatırlatacak büyük fırsat olacak. 7 yıl sonra bambaşka, o dönem hayal bile etmedikleri noktadalar. MTK ise aynı yerde. Fenerbahçe de yerinde sayıyor olabilirdi.
MTK’yı izlemedim. Şu an kimsenin de yorum yapma şansı yok. Fenerbahçe açısından rakipten bağımsız iki sorun var: Her ne kadar kadro korunsa da yine devamlılığı bozarak giriyorlar sezona. Yeni teknik direktör, yeni kurallar ve çalışma şekilleri demektir. Yaklaşık 1 ay süreleri var. Aragones ile hangi durumda sezona başlayacaklarını tahmin edemiyoruz. İkincisi ise bu turda elenen, Avrupa Kupaları’nın dışında kalacak. Bu bile ukalalık ve aşırı güvenden uzak olmak için yeterli sebeptir.

YORUM YAZ