MENÜ

Soğuk-Sıcak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Keşke Chelsea anlatıldığı gibi Sevilla’dan kolay rakip olsaydı. Keşke ‘Chelsea çok kötü bu aralar’ olsaydı. Keşke Middlesbrough maçı Chelsea’yi özetleseydi. O zaman ‘Geçen hafta Arsenal maçındaki ürkütücü Chelsea’yi açıklayın’ demek zorunda kalmazdık. Son yılların en ‘katı’, Devler Ligi’nin en az gol yiyen, en kazanmayı bilen takımlarından birine yapılan muamele ilginç. Üstelik mevkiinde en iyilerden diye sayabileceğiniz isimlerle donatılmışken.
Chelsea bundan daha güzel futbol sunabilirdi. M.United kadar pozitif, tempolu, keyif veren oyun anlayışına kendisini adayabilirlerdi. Yapamadılar. Mourinho’dan sonra da tedbir ustası, sonuç kaygılı Avram Grant ile iyice çift karakterli oldular.
Chelsea şimdiye kadar altta kalan takımlarla başetmekte zorlanmadı. Deplasmanda beyinleri ve rakipleri uyuşturup, sabırla, darbe vuracak anı bekleyen ve hep vuran, evinde ise gerektiğinde tempo ve baskıyı artırıp fırsat tanımayan karakterdeler.
Sevilla müthiş tempolu hücum futbolu oynayan, yenebileceğiniz ama elenmesi zor takımdı. Chelsea’yi ise iyi oynamasa da, yenmek de elemek de zor. Zira fazla temkinliler, ekonomikler. 90 dakika içinde parça parça çıldırma anları yaşayıp kendilerini yıpratmıyorlar. Ya da ‘Deplasmanda basayım, ezeyim’ iştahlarını göstermiyorlar. Futbolcular da bu sabra alıştı. Middlesbrough maçında kullanabileceğiniz en önemli veri, aradan nasıl adam kaçırdıkları (Drogba oyun stili), kanattan nasıl topu içeri çevirebildikleri (Cole, Malouda, Philips) ve aniden ters köşede boşa adam kaçırabildikleri. Topu kaptıklarında çok hızlı çıkabilen, tek vuruşta işi bitirecek adamlarının vasfını fazlasıyla verimli kullanabilen orta saha temelli takım.
Açıkların geriye yardım konusunda eksiklerini sağlam orta saha ile kapatıyorlar. Gökhan’sız ve Carlos’suz Fenerbahçe’de Uğur ve Deivid’in ekstra çaba ve dikkat içinde olması gerek. Ciddi kadro ve yedek farkı var iki takım arasında. Önceki maçlardan fazlasını yapmak zorundalar. Takım halinde limitlerini zorlamalılar. Fenerbahçe, Olympiakos ve Schalke’den farklı olan kimliğini, hücum zekası ve kapasitesini, dengesini, Chelsea’nin psikolojik silahlarını ilk maçta indirerek ve bu sayede savunma zaaflarını afişe ederek gösterebilir. Şu nettir ki, Chelsea’ye 2 pozisyon buluyorsanız 2’sini de atacaksınız. Bakalım Fenerbahçe’nin oynamak isteyen renkli yapısı Chelsea’nin alışkanlıklarını yıkabilecek mi? Yeni bir meydan okumaya hoşgeldiniz.

YORUM YAZ