MENÜ

Sağ kanada dikkat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Acaba ön eleme heyecanı mı? Ya da klasik açılış maçı tutukluğu mu? Deplasmanda gol atıp fazla yemeden dönme taktiğini uygulayabilme kapasiteleri ne? Eleme maçı oynama becerileri nedir? Onlara ve liglerine göre çok teknik ve üst seviye rakibe ne kadar kontrollü olabilecekler? Sıkıntı yaşadıkları anların altından kalkabilecek dirençleri ve güçleri var mı? MTK’nın ligin açılış maçındaki görüntüsü, Fenerbahçe teknik ekibini mutsuz etmiştir.

Hamlelerdeki facia

İlk 45 dakikadaki silik halleri, MTK için uç nokta ve yorumlama şansı vermiyor. Sadece Fenerbahçe, İstanbul’da avantajlı skor elde ederse Macaristan’da sahip olacağı kozları gördü. Tek maç üzerinden kaba yoruma mahkumuz. Arka arkaya sebep oldukları iki penaltı, top kayıplarını hızla ileri taşıyan Kaposvar takımının, defansı boş, pozisyon hatası içinde yakalaması ve MTK’lıların hamlelerindeki facianın ürünüydü. Penaltı, üstüne üçüncü golde yanlış yer tutuşu ile Pinter Adam ilk sıradaydı.

Paslaşmayı iyi yapıyorlar

Oysa oyun kurarken birebiri zorlamadıkları zaman bütünlük sergileyebiliyorlar. Kendi seviyeleri için iyi seri paslar yapıyorlar. Planları olduğu net. Gelişigüzel değil. Israrla gol bölgesine paslaşarak girmeyi deniyorlar. İkinci yarıda çabaları daha fazla karşılık buldu. Her ileri çıkışta top muhakkak iki kanada da uğruyor. Ceza alanına inişlerde en sağlam desteği sağdan alıyorlar (bek Horvath ve Nagy Gabor). Patkai ise orta alanda, hücumu geliştiren parlak isim ve çapraza uzun veya kısa paslarla oyunu etkili şekilde açıp çeviriyor. Onun yüküne yardım edip cesaretli ve istekli olan solda Bori Gabor’du. Ama son noktada tercihler kötü veya uygulama başarısız.

Yüksek top kayıpları

Birebirde veya ters eksik yakalandıklarında kontrolsüz faul yapabilecek karakterdeler. Fenerbahçe deplasmanında elbette defansı bu kadar yalnızlığa itmeyecekler ve geriye yaslanarak yakın oynayacaklardır. Yüksek top kayıplarını azaltmaya çabalayacaklardır. Ama takım savunmasında iyi, istikrarlı, farklı hücum setlerine sahip, fazla sayıda futbolcusunun 90 dakikaya etki edebildiği düzenli rakip Fenerbahçe’ye karşı birşeyler üretebilmeleri kolay görünmüyor.

YORUM YAZ