MENÜ

Öylesine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

3sezondur Türkiye Kupası can simidine dönüştürüldü. Sistemi yönetenlerin ise güç gösterisi meydanı. Boğulmaya terkedilenlerin başında Fenerbahçe vardı. Bu sefer kupanın ötesinde lige dönük hasar aldılar. Carlos ile beraber ilk onbir defansının yüzde sekseni yok. Semih de. Yıpratıcı maçlar ve kafayı toplamanın zor olduğu dönemden geçiyorlar. Zico şimdiye kadar yedeklerine güvendiğini göstererek onları da cesaretlendirdi. Bursaspor mağlubiyetine rağmen yine ön safta durdu. Takımın Galatasaray’a eksikken üstünlük kurması, avuntu veya ciddiyeti kaybetmek için bahane olmamalı. Zaten yeni Fenerbahçe bu zaafiyetlerden uzaklaşırken diğerleri yaklaşıyor.
Tabii, Zico’nun başını ağrıtan sadece Türk futbol düzeninin yarattığı dertler değil. Bozulan kanat ikililerinin hücumda getireceği düşüşü kapatma yolları var. Aurelio, Deivid ve Wederson’daki fazla pas kaybına yol açan performans düşüklükleri var. Son maçlarda orta saha geriden ilk topu açmada yeterince yardımcı olmadığı için defans oyuncularının (özellikle stoperlerin) topla fazla oynamak zorunda bırakılışı var. Maldonado ve Deniz’in durumları belirsizken bu bölgeye yedek çare üretmek sorunu var. Zira tarzının üstüne çıkarak defansif orta saha tarafını çoğaltan Selçuk’un performansının her hafta devam edeceği beklenemez.
Ama ne Zico şikayet ediyor ne de takım. Kötü ve dağınık başladıkları, Alex’in iki faulden sonra hakemin maç karakterini anlayıp kendisini geriye çekmesiyle durgunlaştıkları Galatasaray maçında gösterdikleri karakter tesadüf değildi. Derbiler başka ruh halleri içerir, yapamayacaklarınızı yapma gücü ve aklı verir. Tek maç için! Fenerbahçe böyle değil. Maça olduğundan fazla değer yüklemediler. Lugano isyanı ve Volkan kartı dışında sorun yaşamadılar. Hakem sıkıntısına kafayı takıp gaddarlaşmak yerine sadece ve yine kendi oyunlarını oynamak için uğraştılar. Azaldıkça, futbol istekleri arttı. Topa baktılar. Bu temiz futbol kafasına sahip olmanın maddi bir karşılığı yok. Zico bu yüzden önemli bir teknik adam.
Gençlerbirliği ve Adana Demirspor’un canlarını zor kurtardıkları Ankara 19 Mayıs Stadı zemininin ne zalimlikler yapabileceğini ise tahmin edemiyoruz.
Aslında ne gerek var teknik yoruma. Lobicilik yapamadıktan sonra! Zico 1.5 yılda Türk futbolunun niye gelişemediğini görüp söyleyebiliyor, ama her kesimden ve her yaş grubundan spor medyamız hâlâ kalem oynatamıyor. Son 12 yılı, 24 yılı tartışmıyor. Tarihi kurcalamak yine bize düşecek...

YORUM YAZ