MENÜ

Lig maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Biz takım olarak sahaya galibiyet için çıkarız”. Alex’in Galatasaray maçıyla ilgili bu net yorumu, Fenerbahçe’nin anahtarı. Kezman’ın Sevilla rövanşı öncesi söylediği gibi; “Beraberliğe oynarsak tur şansımız olmaz”. Ve yine Alex, Uğur’un Kejman’a pas vererek ofsayta sebep olduğu pozisyonda Uğur’a yaptığı uyarıyı şöyle anlatmış: “Hâlâ oyunaÇ kendi pozisyonunaÇ mevkisine dönmemişti. Ben de pozisyonun orada bittiğiniÇ artık dönmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.” Bu da başka bir anahtar.
İlk üçteki her takım herhangi bir sırada bitirebilir. Beşiktaş araya girebilir. Sivasspor bunun yeterince farkında mı bilmiyoruz. Derbinin sonunda puan kadar psikolojik kayıplar da olacaktır. 3 hafta sonra görünüm herkes için farklı anlamlar ifade edecek. Galatasaray kazansa da kaybetse de tadacağı övgüler ya da teselliler aldatıcı olacak. Fenerbahçe doğrularından vazgeçmiyor ve değişiyorsa -ki bunun sinyallerini 5 senedir veriyor- ertesi gün bir gün öncesi için üzülmeyecek kadar hedefleri net olarak uyanacaklar. Geleceğini 3 maça bağlamamayı sindirmiş, Zico ile devam etmek, çok önceden başladıkları kadro planlarını devam ettirmek gibi dertleri olacak. Bu yüzden hafta sonu puan ve şampiyonluğun ötesinde felsefelerin maçı olacak.
Hafta sonu tek maçlık bir karar mekanizması devreye girecek. Tek maçın ucu açıktır. Bir takım çıkabileceği en yüksek performansına ulaşabilir. Sınırlarını zorlar. Anlık detaylar terse döndürebilir. Fenerbahçe’nin bu tek maçlık klişeleri bozabilecek takım karakteri var.
Galatasaray ise düşünülmeyen noktada. Saha dışında sahip oldukları avantajları mühiş kullanabilen, herhangi bir kulübün tepetaklak olmasını sağlayacak tüm kriz ve yanlışların üstünü örterek devam edebiliyorlar. Nereye kadar gidecek? İki yıl öncesinden bir farkı yok.
Fenerbahçe paslaşarak, heyecan verici güzel futbolu arayarak planlı oynayan tek takım. 90 dakika içinde en uzun süre oyun karakterini sergileyebilen tek takım. Sivasspor ile beraber ne yaptığını bilerek sezonu götüren ve bunu en iyi takım organizasyonu içinde taşıyan diğer isim. Galatasaray’ın sahada kimi zaman herşeyin üstüne çıkardığı futbol dışı karakterine karşı sabırlı ve kontrollü olmak zorundalar. Taviz vermemeliler.
Takım yorumlarında cevabı aranacak ilk soru “geçen sezonun üstüne gelişim gösterebildiler mi” olmalıdır. Bunu becerebilen sadece Fenerbahçe. Riskli teknik direktör değişikliğine rağmen 5 sezondur sapmadılar. Maçın değiştiremeyeceği gerçek budur.

YORUM YAZ