MENÜ

Koşu başlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Erkekler Basketbol Ligi’ndeki iktidar savaşı beklenenin üstüne çıktı. Fenerbahçe sezonun en çok tartışılan takımı olmaya devam ediyor. Türkiye Kupası’nda son saniyede finalden olmak önemli gibi görünse de sezonun bütününde ince detay. Hâlâ tartışılan koç devir-teslimi ardından takım tam anlamıyla geçiş dönemi içine girdi. Yumuşak da değil, oldukça sert düşüşlerin yaşanabileceği bir dönem. İbrahim’in ayrılması, Mirsad’ın yorgunluk, sakatlık ve hastalık sebebiyle uzun süre takımdan uzak kalması, toy takımın kupa yarı finali gibi kritik ya da favori olduğu maçları kaybetmesine yol açtı.
Euroleague ve ligi taşımak kolay değil. Tecrübeli oyuncularına rağmen... Başarı isteniyorsa, şimdilik sürekli katılma hakkı olan bu organizasyona alışması, gelenek haline getirmesi ve devamlılığa ihtiyacı var.
Geçen sezon da farklı değildi. Yani beklentiler boyu aşmamalı. Sertliğe dayanma eşiğini yükseltmek, baskıya alışmak, deplasmanda ayakta kalacak karakter oluşturmak ve ligle beraber nefes almayı engelleyen maç trafiğinin getirdiği psikolojik savaşta yıkılmamayı öğrenmek gibi eğitimler başka yerde bulunamaz.
Sanırım genç oyuncular bu fırsatın farkında. Fenerbahçe ısrarlarına devam ediyor. En az 3 yabancısının takımın tüm işlerini yaptığı geleneksel yapıdan uzaklar. Genç oyuncuların yetişmesini bekleme sabrını kaldıramayacak bir kulüp olarak kolay cesaret edilemeyecek iş yapıyorlar. Genç Türk oyuncularla ilk beş oluşturuyorlar. Üstüne yine hâlâ tartışılan iki genç Slovenyalı ile.
Kenarda kendi kendine söylenen, kollarını sinirden ikide bir ileri geri uzatan panik atak hallerindeki Tanjevic de ilk dönemlerdeki gibi değil. Yavaş yavaş kontrolü ele aldığını ve bench’teki atmosferin değiştiğini hissettiriyor. Takım, onun istediklerini yapma süresini artırmaya başladı. Bu karmaşık duygular, teknik değişiklikler, baskı, taraftar soğuklukları içinde iyi işler yaptılar.
Euroleague’de 2. tur grubu dengeli. Herkesi her yerde yenebilecek güçte görünüp ön plana çıkan takım yok. Bu, işleri zorlaştırıyor. Ligi toparlamak için önlerinde fırsat var. Zaten son sözü, sezonu taşıyabilecek ve performansını sonlara doğru yükseltecek takım söyleyecek.

YORUM YAZ