MENÜ

Keyif vermiyor

Abone Ol Google News

‘Avram Grant, sürekli değişen ve transferlerle şişen kadrosunu verimli kullanmakta zorlanıyor. Onca golcü alınıyor ama iş Drogba’ya kalıyor’

Haberin Devamı

70. dakikada başını, yanında oturan yüzü sıkıntılarla dolu beye dayayarak uyuyan bayan taraftar pek haksız değildi. Orta sahasız, gelişigüzel ve top şişirerek çabalayan tipik İngiliz takımı Middlesbrough’nun vasatlığıyla maç ve Chelsea iyice sıkıcı hale büründü. Ama hep böyle olmadıklarını, isterlerse müthiş süratli top yapabileceklerini, rakibi boğup oyunu ceza alanına yıkabileceklerini Arsenal maçında göstermişlerdi. O karşılaşmada ilk yarıda rölanti, geriye yaslanan, hücuma paslaşarak değil bireysel top sürmelerle çıkan sevimsiz Chelsea vardı. İkinci yarıda ise hapseden, topu sağdan sola çeviren Chelsea! Taa ki istediğini elde edene kadar. Tek maçta tamamen zıt iki oyun anlayışını bu kadar uç noktada oynayabilen, yani ne yapacağı tahmin edilemeyen takımla karşılaşmak istemezsiniz. Zira plan yapmanız zorlaşır.
Grant renklilik getiremedi
Chelsea, sürekli değişen ve transferlerle şişen kadrosunu verimli kullanmakta zorlanıyor. Onca golcü-santrfor geliyor, ama iş Drogba’ya kalıyor. Zira Drogba, Marsilya’dan beri ilerde tek başına kalmaya, bunun dezavantajlarını gidermenin yollarını bulmaya ve tüm maç bu bıktırıcı duruma rağmen asla oyundan düşmemeye alışkın. Orta sahasını kimi maçlarda fazlasıyla kalabalık tutup sıkıştıran Avram Grant, renklilik getiremedi. Sayarak bitiremediğimiz kadronun daha organize hücumlar sergilemesi, setler yapması ve keyif vermesi bekleniyor, olmuyor.
Gıpta edilecek orta saha
Fizik direncini ve gücünü sonuca ulaşmada etkili faktör haline getirebilen, kornerlerin-karambollerin ve etkili şutların takımı, Terry ve Alex’siz kademe sorunu hat safhaya ulaşan defansına rağmen gıpta edilecek orta saha ve kanat adamlarına sahip kadrosuyla kendisinden alt klasmandakilere karşı istediği sonucu alabilen Chelsea’yi İstanbul’da yenmek tahminlerden öte önem taşıyacak. Onlar da belki de bu sezon, Şampiyonlar Ligi’nde şimdiye kadar karşılaştıkları içinde en yaratıcı ve planlı hücum anlayışına sahip rakiple oynayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ