MENÜ

Kendileri olmalılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

63 maçtır evlerinde yenilmiyorlar. Son 4 sezon 40 Şampiyonlar Ligi maçında 8 mağlubiyet, iki tanesi önemini kaybetmiş grup maçları. Tüm yenilgiler tek farklı. İki kere Liverpool’a, bir de Barcelona’ya elendiler. İkisi de şampiyon oldu. Chelsea’yi geçmek Avrupa’da sınıf atlamak gibi. Ya da yüzde 65 kupa kazanmak demek!
Chelsea çok tedirgin
Fenerbahçe, Sevilla deplasmanında yaşanabilecek en kötü duruma düşmüş, kendi oyununu oynama, planlarını uygulama fırsatı bulamadan iki gol yemişti. Altından kalktılar, ama Chelsea izin verir mi?
Bu maçları kazanmaya alışmış, orta saha temelli iyi bir takıma karşı işiniz kolay değildir. İngilizler mağlubiyete rağmen rahat. Haksız sayılmazlar, karşılarında 4. torba takımı var. Deplasmanda gol yiyebileceklerine ihtimal vermedikleri maçtan mağlup ayrıldılar. Fenerbahçe’ye haddini bildirmek isteyecekler. Ama hiçbir şey fazlasıyla gergin oldukları gerçeğini örtemiyor.
İstanbul’da ilk yarıda, Alex’in sakatlığı ve kendi kalesine atılan golle sinen Fenerbahçe, bu sezonki karakterine ihanet etmişti. Rövanşta kendileri olmalılar.
Olympiakos, Schalke ve hatta Roma’dan farklılar. Hem taviz vermedikleri futbol anlayışı ve stratejileriyle hem de takım dengesiyle. Olympiakos 0-0’ın rövanşında korktuğunu hissettirmişti. Erken yedikleri gole rağmen Chelsea’nin sunduğu açıkları, kanatlarda verdikleri boşlukları değerlendirebilecek soğukkanlılıkla organizasyona sahip değillerdi. Fenerbahçe hücumu genişletmede setleri olan, çabuk çıkabilen takım. Oyun anlayışına sadık kaldıkça, baskıdan kurtulmak dışında topları şişirmediği sürece Chelsea’nin iç saha zırhını delecek anları muhakkak yakalayacaktır. Geriye düşseler bile.
Ekol kapışması olacak
Defansa yığılmaya tenezzül etmeseler de kimi dakikalar orta saha, ileriden kopuyor. Alex isyan ediyor. Bunu minimuma indirmeliler. Geri dönüşleri ise maksimuma. Ekstra iş, hızlı Chelsea’yi yarı sahalarında seri paslar yapmadan durdurabilmek. Tehlikeli bölgelere yaklaşmadan. Zekice faullerle.
Chelsea yıllardır final ihtirasıyla yanıyor. Ama Fenerbahçe’nin de Alex’in yüzünde sembolleşen tutkusu var. Yine müthiş bir ekol kapışması izleyeceğiz. Futbol için büyük şans.

YORUM YAZ