MENÜ

Kanatlardaki savaş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig maçlarına bakarak takımların Avrupa kupalarındaki durumları üzerine keskin yargıda bulunmanın ne tuzaklar doğurabileceğinin örneği Sevilla’dır (Milan kadar olmasa da!). İspanya Kral Kupası’ndan elendiler, ligde Şampiyonlar Ligi için geride kaldılar. İki yıl üst üste UEFA Kupası’nı alma arzusunu gösterebilecek nadir takımlardan. İhtiraslarının yüksekliği onların kişiliklerinin parçası. Ve Sevilla bir şeyi çok istediğinde motivasyon ve dikkatini üst düzeye çıkarabilir. Fenerbahçe gibi.
Onlar da lig maçının (Espanyol) ikinci yarısında şalterleri indirdi. İdare edip maçı kazandılar. Son 2-3 haftadır yine görüldü ki, Kanoute en değerli oyuncu. Onsuz hücumda akıcılıkları kayboluyor, Fabiano son pasları yapacak adamı bulamıyor, onsuz orta sahanın beli açık kalıyor.

Orta sahaya önemli iş düşecek
Fenerbahçe bütünü savunacak, bireyleri değil. Her iki takım da önce kanatları düşünecek. Sevilla’nın göbek için de endişelenmesi gerek, yani Alex için. Sevilla, yarı sahasında topu aldığında, kafanızı çevirmeden ceza alanına yaklaşabiliyor. İster tek uzun çapraz topla, ister orta sahadan iki pasla. Çapraz toplarda Fenerbahçe savunması ve defans içine girecek orta sahanın üstüne önemli iş düşecek.
Duran ve yan toplarda sicilleri iyi görünmüyor. Adam paylaşımında organize olamıyorlar. Rakip de kendileri gibi çabuk çıkıyorsa özellikle sol kanatta çok boş yakalanıyorlar. Arka direğe, hatta göbeğe sızdırabileceğiniz adamları unutuyorlar. Kendileri de çoğu golü böyle atıyor!

Fenerbahçe ilk maçı kazanmalı
Kısacası onlar da insan, onların da sıradan zaafları var. Orta sahadaki isimleri henüz geçtiğimiz yıllardaki kadar ağırlığını koyamıyor. Ama her şeyi her an yapabilecek ve kazanmayı bilen takım.
Avantajlı skorlar elbette var, ama Sevilla bu ezberi bozar. Fenerbahçe sadece ilk maçı kazanmalı. Ne olursa olsun. Gerisini sonra düşünürler.
Bu kadar çok Brezilyalı’nın olduğu ortamdan ve futbol oynamak isteyen keyifli iki takımdan kötü şey çıkamaz. Fenerbahçe-Sevilla birlikteliği heyecan verici. 8 maç içinde de kendilerine özgü yer açacaklar.

YORUM YAZ