MENÜ

Fikir dansözleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aragones Fenerbahçe’ye alışamadı. Zico stajdan başka birşey yapamaz. Löw onu da yapamaz. Osieck Alman disiplini dışında hiçbir şey veremez. Daum bir iyi taktik verir, bir iyi antrenman yaptırır. Ortasını bulamaz. Sadece duran toptan gollerle beleş maç kazanır. Zico kötüdür, çünkü Fenerbahçe duran toptan gol bulamaz. Zico zayıftır, heyecanını belli eder. Böyle teknik adam olmaz. Aragones sakin kaldığı için ruhsuzdur. Daum 70. dakikada oyuncu değiştirir, hata yapar. Zico 60’da, 90’da değiştirir hata yapar. Daum döver, yanlıştır. Zico sever, yine yanlıştır. Löw tırnaklarını yer, ondan malzemeci bile olmaz. Burada sayılmayanlarla beraber hepsinin tek ortak noktası vardır: Aslında taktikten falan anlamazlar.
Temmuz-Ağustos’ta yeni gelen hoca kondisyon yükler. 2 ayda tüm futbolcular Hulk olur. Eylül’de iki maç kaybedilir, Fenerbahçe düzgün çalışmıyor olur.
Tekrar kazanmaya başlar, yorum gelmez. Tekrar kaybederler, film eylül ayına sarar.
Anelka şişirme, boş futbolcudur. Fenerbahçe’ye layık değildir, oynayamaz. Chelsea’de oynar. Alex küçük maçların adamıdır. Fenerbahçe son 5 yılda derbilerin hakimidir. Şampiyonlar Ligi’nde katkısı yoktur. Zico’nun da katkısı yoktur. Lugano kütüktür. Onu milli takımda bir de kaptan yapan Uruguaylılar ve Sao Paolo’lular utansın. Önder stoper değil, sağ kanat oyuncusudur. Önder dururken stoperde Yasin mi oynatılır.
Zico vatandaşlarını kollar. Hepsini ilk 11’e alır. Aragones, Güiza’yı ve Josico’yu vatandaşları diye kollar. Ayrımcılık yapar. Son Brezilyalı Deivid’i 11’e koymaz. Daum vatandaşlarını kollamaz. Çünkü kadroda Alman futbolcu yoktur. Van Hooijdonk her takımında huzursuzluk çıkarıp, hocalarıyla takışmış ve dilini tutamamıştır. Kıskanç Daum, Van Hooijdonk’u kasıtlı olarak harcamıştır. Ortega içer, Daum çeker, Güiza çapkınlık yapar, Carlos gezer-tozar, Uche ciklet çiğner, Ümit Özat kötü bakar, Tuncay saçını uzatır, Volkan saçını cilalar...
Fenerbahçe tarihindeki tüm bekler ve açıklar kazmadır.
Ortamda 2’den fazla aynı şehrin veya ülkenin insanı mevcutsa gruptur. Çetedir. Takımı böler.
Kazma ve kütük, tembel ve art niyetli, yetenekli ama zayıf, aptal, çirkin, çete dedikleri kadrolar aslında iş teknik direktör tartışmaya geldiğinde pırlanta gibidir. Dünya çapındadır. Önüne geleni ezer geçer. Bu yüzden Fenerbahçe’nin başarı için hiçbir zaman teknik direktöre ihtiyacı yoktur. İspanya’nın da, Fransa’nın da, Almanya’nın da, Brezilya’nın da.
Ama sayfalar onların hakkındaki yazılar, ekranlar ise küfürlerle doldurulur.
Kazma ve kütük, tembel ve art niyetli, yetenekli ama zayıf, aptal, çirkin çete diyenler tarafından.

YORUM YAZ