MENÜ

Dert etmeye değer mi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnter-Liverpool maçlarını seyretmek zordu. Hakem can sıktı, iki maçta da. Mancini can sıktı. Artık vücudu iflas eden, çabalasa da başaramayan Vieira’yı zorlayıp, bize bu aciz haliyle seyrettirdiği için futbol Mancini’yi affetmeyecek. Ama eşleşme, tuttuğumuz notları zenginleştirdi.
Rakip üst düzey de olsa kanatları kullanmak sınıf atlatır. İnter, farklı kazanması gerekirken bunu yapmadı. Eksiklerine rağmen denemeliydi. Duvara karşı yine de göbekten ürettiler. Ama ‘denge hep kanattan bozulur’u unuttular.
Futbolcu olsam eleme sisteminde Liverpool gibi sinir bozucu rakipleri istemem. Yani 2. maçta yatarak turu bağlayabilecek sevimsiz oynayabilen takımları. Nasıl yaşama isteğinizi emen asalaklar varsa hayatta, futbolda da oynama hevesinizi öldürüp felç edenler vardır. Son dört sezonda iki kere finale yükselip, birinden şampiyonlukla çıkan tarihi kulübün futbol adına daha iyisini yapma amacı olmalıydı. Hele zaman zaman baş döndürebilecek kapasitelerini göstermişken. Bu negatif futbola tenezzül etmemeliydi. Barcelona gibi mesela, skor koruma derdini ikinci plana atıp keyif almaya ve vermeye çalışmalıydılar. Tercih etmediler.
Çocukluğumuzda, dünya kupalarında boşuna nefret etmedik Almanya’dan. Brezilya önderliğindeki Latin ruhumuz için şalter 1990’da inmişti. Son anda, bir şekilde, oynamasa da, penaltılarla, kalecilerle turlar geçip finallere çıkan Alman ekolünden gına gelmişti. O dönemler geride kalmıştı. Schalke, Porto’yu elerken ensemiz ürperdi. Oysa gruplarda şanssızdılar, neredeyse çıkamıyorlardı. Hücum zenginlikleri vardı. Hakimiyet kurmuşlardı. Ama hep yapamadılar, her maç yapamadılar. Tur için eski sevimsiz yöntemlere başvurdular.
Türkiye gündemi sayesinde belki de Zico için en istenmeyecek rakip pozisyonuna düşürüldüler.
Fenerbahçe hep “iyi golcülerin” olduğu rakiplerle mücadele etti. Sevilla oynamak isteyendi. Kendisi gibi. Şimdi farklı kadro yapıları ve anlayışlar da var. Mesela 8 maçta 2 gol yemiş Chelsea. Manchester’ın temposuna dayanabilecek insan evladı var mı diye tartışılıyor. Geçen sezon Manchester’a 7-1 kaybeden, son gerçek golcüsü Batistuta olan ve herkesi ceza alanı içine sokabilen Roma, 5 takım tarafından yeterince ciddiye alınmıyor. Onlar da diğer iki takıma sinsi gülücükler fırlatıyor. Yediklerinde çift haneye ulaşan ve en çok gol atan sekizinci takım Fenerbahçe, belli ki en az yiyen listesinin yedi üyesinin iştahını kabartıyor. Aslında Zico’nun olduğu yerde söylenecek tek şey var: Futbol oynamak isteyen buyursun gelsin.

YORUM YAZ