MENÜ

Yusuf Namoğlu'na: Açıklayın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mesela İskoç hakem Craig Thamson. Beşiktaş’ın Ukrayna’daki D.Kiev maçında canını acıtan hakem. İskoç Futbol Federasyonu onu 2018 yılı listesine koymadı. Artık uluslararası arenada yok. İtalyan hakem Paolo Tagliavento. Son Beşiktaş-Monaco maçından hatırlarsınız. İngilizlerin ünlü hakemi Martin Atkinson. Onlar da artık yok. Bu isimlerin 45’i aşan yaşlarının bu kararlarda etkili olduğu kesin.

Göçek liste dışı mı?

Peki, bizim ülkemizde durum ne? Maalesef bilemiyoruz! Tüm dünya federasyonları listeleri aynı gün açıklamışken, Namoğlu ısrarla Türk hakemlerin isimlerini açıklamıyor. Listeyi görmüş olanlara da, kimseyle paylaşmamaları konusunda telkinde bulunuyor. Liste açıklanmadıkça, dedikodular da artıyor. FIFA hakem listesinin en tecrübelilerden olan ve 1. kategori hakemi Hüseyin Göçek’in listeden çıkartıldığı söylentileri arşa ulaşmış durumda. Belki de Göztepe- Beşiktaş, Galatasaray-Alanya maçlarında Göçek’in kötü performansının sebebi bu dedikodulardır.

UEFA zaten açıklayacak

Namoğlu’nun FIFA hakem listeleriyle ilgili sicili pek parlak değil. Her ne kadar inkâr etse de; 2012 yılı hakem listelerini FIFA’ya göndermeyi unuttuğunu ve FIFA’nın bir önceki yılın hakem isimlerinin aynısını onayladığını, Riva’da ‘sağır sultan’ bile biliyor.Yine 2017 yılı listesindeki Halil Umut Meler’in, talimatlara aykırı olarak FIFA hakemi yapıldığını, bu sütunlarda belgesiyle afişe etmiştim. Bu yılki listede yeni bir skandal beklemiyorum ancak listenin gizlenmesinin ve hala açıklanmamış olmasının altında yatan sebebi de fazlasıyla merak ediyorum. Namoğlu’na bir hatırlatma: Dün UEFA Hakem Kurulu toplandı. Avrupa’daki hakem kategorilerini belirledi. Sizin gizlediğiniz isimleri UEFA bugün-yarın açıklayacak! Bence listeden çıkan hakem varsa; bunu UEFA’dan değil, sizden öğrenirse daha etik olur!

YORUM YAZ