MENÜ

Yayıncı kuruluşun yükü arttı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de oynanan üç maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi offline(çevrimdışı) olarak test edildi. Hakemle henüz bağlantı yok. Hakemle iletişimin olduğu “Çevrimiçi Deneyler” için gün saymaya başladık. Sistem şu anda Dünyada hangi noktada birkaç ayrıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum.

IFAB denemeler yapıldıkça, olu∫an ihtiyaca göre sistemi mükemmel hale getirmeye çalışıyor. Her denemeden yeni veriler elde ediyor ve en iyisini yapma gayreti içerisinde.

Kamera sayısına bağlı

Video Yardımcı Hakemler, stadyumda, stadyumun yakınında veya daha merkezi bir yerde video operasyon odasındaki(VOR) TV ekranlarından oyunu izleyecekler. 2 VAR hakemine, video işletim odasında yardımcı olacak, teknik bilgiye sahip 1 “Yeniden Oynatma Operatörü(RA)”, sahada görüntü izlerken hakeme yardımcı olması için 1 “İnceleme asistanı(RA)” görevlendirilecek. Kamera sayısı 12’den fazla olursa 3. bir teknik elaman bulunması zorunlu olacak.

Tartışmaları önlemek için

Gelinen noktada yayıncı kuruluşların sorumluluğu artmış görünüyor. Çünkü Video Yardımcı Hakemlerin yayıncı kuruluşun tüm kamera görüntülerini kullanma özgürlüğü var. Resmi yayın görüntülerine ve bu yayınları yeniden oynatma kontrolüne bağımsız olarak erişebilecekler. Her türlü incelemede, televizyonda görülebilecek görüntülerin aynısı kullanılmış olacaktır. İlk etapta yayıncı kuruluş kameralarını kullanmaya sıcak bakılmıyordu. Yayıncının hakem kararı ile çelişen ve hakem için mevcut olmayan görüntüleri göstermesi durumunda, VAR sisteminin tartışılmasını önlemek amacıyla bu değişiklik gerçekleşti.

En son gelinen noktada Video Hakemlerin müdahale alanına giren konular da, ayrıntılı olarak belirlendi.

YORUM YAZ