MENÜ

Yanlış penaltıyı çaldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakemler ısınmak için sahaya çıktıkları andan itibaren; henüz bir karar dahi vermeden protesto edilmeye başlandılar. Tabii ki böyle bir ortamda görev yapmak hakemler açısından zordu. Maç beklendiği üzere stresli ve gergin başladı.

Yıldırım; henüz 4. dakikada Josef’e gereksiz bir sarı kart gösterdi. Lens’e gösterilen kartın da hakemin kendi hatasından kaynaklandığını belirtmeliyim. Net bir Fenerbahçe atağını avantajı gözetmeden faul gerekçesiyle kesen Yıldırım, Lens’i sinirlendirdi ve bu oyuncu itirazından ötürü sarı kart gördü. İlk yarının 25. dakikasında Şener’i net bir faulle durduran Mossoro’nun sarı kart görmesi gerekirdi ancak Yıldırım bu pozisyonda faul dahi çalmadı.

Kritik kararlar...

Devreyi faul ve kart hatalarıyla tamamlayan Yıldırım; ilk yarıda oyunun kontrolünü sağlamakta zorlandı. Tüm kararlarına oyuncular tarafından toplu şekilde itiraz edildi. İkinci yarıda kontrolü sağladı gibi görünen Yıldırım, bu kez de verdiği kritik kararlarda hataya düştü.

Maçın 53. dakikası oynanırken Hasan Ali’nin ortasında; Başakşehir ceza sahası içinde top Caiçara’nın dizinden sekerek koluna geldi. Mesafe yakındı ve top oyuncunun dizden sekerek koluna geliyordu. Buna karşın oyuncunun kolları doğal konumda değildi ve vücut genişlemişti.

Basit ve anlamsız

Penaltı değildi diyenlere de saygı duyarım ancak bana göre penaltı verilmesi daha doğru olurdu.
72. dakikada Eren Fernandao mücadelesine Yıldırım penaltı düdüğü çaldı. Pozisyonda iki oyuncu arasında futbol oyununun doğasında olan ikili temaslar vardı ama bu temaslar kesinlikle penaltıyı gerektirmiyordu. Yıldırım bu pozisyonda basit ve anlamsız bir penaltı düdüğü çalmış oldu.

YORUM YAZ