MENÜ

VAR'la doğru bulundu

Abone Ol Google News

Halis Özkahya dün gece VAR’la doğruları buldu. Önce Eljif’in sayılmayan golünde hatadan dönüldü, daha sonra İsla’nın golü haklı olarak iptal edildi. Özkahya’nın tek hatası Veysel’i atmamak oldu.

Haberin Devamı

Dün gece, VAR mesaisinin yoğun olduğu bir geceydi.

20 ’de Elif’in golünde, Dirar top kaleye girmeden ayağını uzattı. Yardımcı hakem golü vermedi ama VAR müdahalesiyle doğru bulundu.

40. dakikada İsla ’nın gol vuruşundan önce, Soldado ’nun topa bir hamlesi var. Topa dokunamıyor ancak kaleci Soldado ’nun bu hamlesinden etkileniyor. Dolayısıyla VAR müdahalesiyle gol iptali doğru. Bu karar Soldado ’nun ‘ aktif mi, pasif mi?’ olduğuyla ilgili yorum gerektiriyordu. O yüzden hakem pozisyonu kendisi izleyerek karar verdi.

Kırmızıyı atladı

74 ’te de iptal edilen Fenerbahçe golünün yine VAR müdahalesiyle verilmi∫ olması doğruydu.

67 ’de Veysel’in Soldado’ya topsuz alanda, rakibi gözeterek, dirseğiyle yaptığı hareketin kırmızı kart olması gerektiğini düşünüyorum. Bu pozisyonda VAR, Özkahya’yı kenara pozisyonun net bir kırmızı kart olduğunu düşündüğü için çağırdı. Fakat Özkahya izleyip, sarı kartı yeterli gördü. Bu pozisyona hakemin sarı kart gösterdikten sonra faul kararıyla maçı başlatması protokole uygun. Maç sonu ortaya atılan kural hatası iddiaları temelsiz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ