MENÜ

Trabzon kazanmasa...

Abone Ol Google News

Yazarımız Deniz Çoban, gecenin tartışmalı kararlarını tek tek yorumladı:

Haberin Devamı

Dün akşamki maç hakem açısından çok sağlıklı geçmedi. Maçı Trabzonspor’un kazanması hakemin ve MHK’nin şansıydı. Aksi bir sonuçta Trabzonspor kanadının büyük tepkisi olurdu. Bence Palabıyık dün sınıfı geçemedi. Palabıyık’ın maçta faul ve kart standardı hiç yoktu. Çalınacak düdükleri çalmadı, çalınmayacakları çaldığı oldu. Gösterilmesi gereken sarı kartları cebinden çıkartmadı, çıkardığı 8 sarı 1 kırmızı kartta elbet doğru olanlar da vardı ama gereksiz kartları da vardı. Mesela bu maçı Serdar Aziz kartsız tamamladı.

Net penaltı denmez

5. dakikada Trabzonlular penaltı beklediler. Bu yazıyı maç biterken yazıyorum ve şu ana kadar ekrana gelen görüntülerde topun ele temas edip etmediği konusunda fikir sahibi olamadım. Daha sonra net bir görüntü çıkar mı bilmiyorum. Ama şu ana kadar gördüklerime göre pozisyonda net bir penaltı vardır diyemiyorum.

Faul yok, gol temiz

57. dakikada Trabzonspor’un attığı gol Gustavo’ya faul yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi. Görüntülere göre çok basit bir düdük oldu. Bence pozisyonda “devam kararı” en doğru karar olurdu. Buradaki asıl problem, hakemin düdüğü geciktirmeden hemen çalmasıydı. Top kaleye girmeden düdük çalındığı için, Riva’daki VAR masası auta çıktı ve pozisyona edeceği varsa da müdahale edemedi.

Haberin Devamı

VAR’sız da olurmuş!

Aynı senaryo 91. dakikada da yaşandı. Muriç’in golünden önce faul düdüğü çalındı. Burada da bence “Net faul” denilecek bir pozisyon yoktu. “Kalecinin dokunulmazlığı vardır” efsanesini dikkate almazsak, en doğrusu oyunu devam ettirmekti. Ama düdük erken çalınca VAR devreye giremedi. Görünen o ki, Riva VAR odasında hakem olmasa da bu maç oynanabilirmiş.

YORUM YAZ