MENÜ

Tosiç'e kırmızı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünkü yazımda şöyle demiştim: “Cumartesi oynanacak maç sakin geçerse, bir takım skoru erken elde ederse veya tartışılacak kritik pozisyonlar yaşanmayacak olursa ne ala. Göçek böyle maçlarda çok fazla sıkıntı yaşamaz.”

Yazıma: “Sakin bir maç beklemiyorum. Çok çetin bir mücadele olacak. Hakem üzerinde oyuncular ve taraftarlar tarafından oluşturulacak büyük bir baskı kaçınılmaz görünüyor.” diye devam etmiştim.

Maç sonu gördük ki; ben dâhil neredeyse bütün yorumcular yanıldılar. Beklenin aksine sakin ve kısır bir derbi geçti. Öyleki maçta kaleyi bulan isabetli bir şut dahi olmadı. Maç rahat geçmesine rağmen hakem ciddi kart hatalarına imza attı.

26.dakikada Fenerbahçe’nin attığı golünün ofsayt gerekçesiyle iptali doğru karardı. Top son oynandığı anda Sow ofsayt pozisyonundaydı. Maç süresince Kjaer, Alper ve Necip’in gördüğü sarı kartlar da kurala uygundu.

Eyisoy’un hatası!
Ancak 56.dakikada Querasma’nın gördüğü sarı kartın hatalı olduğunu belirtmek gerekir. Ayrıca Tosic’in elle oynadığı pozisyonda da sarı kart gösterilmesi gerekirdi.
46.dakikada V Persie’ninTolgay’ınaşiltendonuna doğru yaptığı hareket kartsız geçilemezdi. Sarı kart bile gösterilmeyen bu pozisyonda kırmızı kart daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Bana göre hakemin önemli bir kart hatası da 81.dakikadaki Tosic Lens mücadelesinde çıkarttığı sarı karttı. Pozisyonda kırmızı kart çıkmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Hareket tarife uygun
Çünkü “topun üzerinden,kramponun vidaları rakibe dönük,ayak dizden gergin, hız alarak, rakibin ayak bileğinin daha üst bölgesine yapılan acımasız hareketler” kurala göre ciddi faullü oyundur. Dolayısıyla Tosic’inLens’e hareketi tam da bu tarife uyuyordu ve kırmızı kart en doğrusuydu.

Oyun boyunca stresin artmadığı, oyuncuların genelde sportmence mücadele ettiği ve çok fazla kritik pozisyonların yaşanmadığı maçı, Hüseyin Göçek ciddi kart hatalarıyla tamamlamış oldu.

YORUM YAZ