MENÜ

TFF'ye başvuru şart

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Akhisar- Aytemiz Alanyaspor maçında ilginç bir olay yaşandı. Rakip kaleciyle birlikte topa yükselen Mustafa Yumlu, topu eliyle oynadı. Aynı pozisyonun içinde olan Caner ise bu elle oynamanın ardından kaleciye bir müdahalede bulundu. Maçın hakemi Mustafa Yumlu’ya sarı kartını gösterdi. Palabıyık, bu sarı kartı gösterirken; iki elini havaya kaldırarak, bir eliyle diğer eline dokunup, elle oynamadan dolayı kartı gösterdiğini beden diliyle anlatmaya çalıştı. Sarı kartı gören Yumlu, sonraki hafta oynanacak Beşiktaş maçında cezalı oldu. Fakat Caner, Yumlu ile birlikte hakemi ikna etti. Asıl kartı görmesi gerekenin kendisi olduğuna hakemi inandırdı. Hakem de Yumlu’ya gösterdiği kartı iptal ederek, Caner’e gösterdi. Böylece Yumlu önümüzdeki hafta cezalı olmaktan kurtuldu ve Beşiktaş’a karşı forma giyebilecek.

Aksi iddia edilemez

Burada MHK, sarı kartın faulden dolayı Caner’e gösterildiğini iddia edemez. Çünkü hakem açıkça, havadaki bir elini diğerine götürerek elle oynamaya bu sarı kartı gösterdiğini bütün stada anlatıyor. Burada topa elini uzatan Caner değil! Dolayısıyla kart açıkça elle oynadığı için Mustafa’ya çıkıyor. Görüntülere göre bunun aksini iddia etmek çok inandırıcı olmaz. TFF’nin konuyla ilgili doğrudan bir yaptırım uygulaması mümkün görünmüyor. Bu hatadan mağdur olduğunu düşünen tarafların TFF’ye yazılı müracaatı gerekir. Öyle bir müracaat var mı, bilemiyorum.

Hacettepe de yaşamıştı

2008-2009 sezonunda PFDK’nın hatalı kart gösterimiyle ilgili almış olduğu bir kararı hatırlıyorum. O sezon oynanan Galatasaray- Hacettepe maçında Zoko’nun görmesi gereken sarı kartı hakem Teli’ye göstermişti. Oyunun devamında Teli bir sarı kart daha görerek oyundan ihraç edilmişti. Bu hatanın düzeltilmesi için TFF’ye başvuru yapan Hacettepespor’un maçın tekrar oynanması talebi kabul görmemişti ancak PFDK, UEFA uygulamalarına atıfta bulunarak Teli’nin gördüğü sarı kartı iptal ederek, Zoko’ya gösterilmiş saydı. Tabi bunu yaparken Hacettepe’nin müracaatın yanında, hakemin de hata yaptığına dair beyanını almıştı.

YORUM YAZ