MENÜ

Tek seçenek Göçek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu hafta derbiyi; bir FIFA ya da Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Barış Şimşek gibi önceden FIFA olmuş bir hakemin yöneteceğini tahmin edenler çoğunlukta. Ancak fotoğrafa bakıldığında öne çıkan tek isim Hüseyin Göçek.

Barış Şimşek; Trabzonlu olduğu için uzun zamandır Fenerbahçe maçlarında görevlendirilmiyor. Bülent Yıldırım sakat ve iki haftadır görev alamıyor. Fırat Aydınus ise; performansı ve Fenerbahçe-Karabükspor maçında verdiği kararlar nedeniyle derbiye aday dahi olamıyor.

Yedi FIFA hakemimizden biri olan Deniz Ateş Bitnel artık yok! Alper Ulusoy, Türkiye Kupası’nda dün Beşiktaş maçı yönetti. Geçtiğimiz hafta sonu Çakır; Beşiktaş, Ali Palabıyık da Fenerbahçe maçındaydı. Halis Özkahya’nın 6 aydır sakat olduğunu ve bir diğer FIFA hakemi Mete Kalkavan’ın ise yönettiği Beşiktaş-Trabzon maçı sonrası derbi şansını kaybettiğini biliyoruz. Geriye tek bir isim kalıyor. Hüseyin Göçek. MHK açısından başka bir seçenek görünmüyor. Aslında bu sıraladığım gerekçelerle tek bir hakeme ulaşmak; Türk hakemliğinin hazin durumunu açıklıyor. Plansız ve programsız gidişatın sıkıntılarını gösteriyor. Allah korusun! Göçek yolda yürürken ayağını burksa ya da evinin merdivenlerinden kayıp düşse... Derbiyi yönetecek hakemimiz yok!

Planlama yok!

Bu plansızlığın ne gibi sonuçlar doğurduğunu geçtiğimiz hafta gördük. Galatasaray-Bursaspor maçı sonrası Galatasaray yöneticisi Nazifoğlu: “Hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum” dedi ya! Ben hataların kasıtlı olduğuna asla inanmıyorum. Ben MHK’nin atama yaparken plansız davrandığına inanıyorum. Şu maç trafiğine bakar mısınız?
21 Kasım Pazartesi: Başakşehir-Rizespor
23 Kasım Çarşamba: Mönchengladbach-M.City (İlave Hakem)
25 Kasım Cuma: Galatasaray-Bursaspor

Plansız yapılan atamalar sonunda Galatasaray maçına hakem bulamayan MHK; 5 gün içinde Barış Şimşek’e üçüncü görevi verdi. Hakem de bu beden ve zihin yorgunluğunu kaldıramadı.

Sonuç ortada: “Başarısızlık!” Dilim varmıyor ama derbiye başka seçenek yok diye performansa ya da başka bir kritere bakılmadan Göçek atanacak. Bu şartlarda sizce sonuç ne olur?



YORUM YAZ