MENÜ

Tek hatası penaltı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık, Trabzonspor’un attığı 3. golden önce Beşiktaş lehine vermesi gereken penaltıyı atlarken, bu pozisyon dışında çok başarılı bir maç yönetti. Dün akşam Trabzon’da
oynanan maç; bu sezonun değil, belki de son yılların en heyecanlı ve zevkli maçlarından biri oldu. Mükemmel bir zemin, ateşli tribünler ve futbol oynama niyetinde olan futbolcularıyla, keşke bitmese dediğimiz bir 90 dakika izledik. Bu zevkli oyuna; oyuncularla birlikte, hakemin de katkısı büyüktü. Palabıyık ilk dakikadan itibaren ekibiyle birlikte tutarlı kararlar verdi. Doğru verdiği kararlar, iki takımın da hakem ekibine olan güvenini arttırdı. Hakem kartlarında hataya düşmedi.

Sonuca değil, skora etki

Hakemin eleştirilecek tek hatası maçın 64. dakikasında gerçekleşti. Uğur Demirok; Pereira’nın kendisine gönderdiği geri pası kontrol etmeye çalışırken, kendi ceza sahası içinde topu koluyla düzeltti. Pozisyon net bir penaltıydı. Sonrasında gerçekleşen atakta Trabzonspor golü buldu. Neyse ki; bu önemli hata sonuca değil, skora etki etmiş oldu. Bu hatadan dolayı elbette hakemi eleştirenler olacaktır ancak 90 dakika boyunca başarılı bir maç çıkartan Palabıyık’ı aşırı eleştirmek doğru olmaz. Bu pozisyon dışında, maçın genelindeki başarılı performansı göz ardı edilemez.

YORUM YAZ