MENÜ

Tecrübelilere erken dönüş

Abone Ol Google News

Serdar Tatlı başkanlığındaki kurulun ilk iki hafta atamalarını görünce: “Uzun soluklu ligde, MHK kadroyu genişletiyor ve gençleri sahaya sürüyor” yorumları yapmıştık. Bu hafta itibarıyla bu yorumlarımız boşa çıktı. Dört büyük takımın maçlarında, bu ekiplerin sınavlarını defalarca yönetmiş; Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Mete Kalkavan ve Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Bu isimlerden her birinin bu takımlar lehine ya da aleyhine, sayısız doğru/yanlış kararları vardır.

Haberin Devamı

Daha 390 maç var...

Burada eleştirilecek konu: MHK’nin ligin başında, bu kadar erken; eski isimlere bel bağlamasıdır. Henüz 30 maç oynandı ve geride 390 maç var. Bu atama prensibi tecrübeli hakemleri çok çabuk yıpratır. Diğer maçlar da farklı değil. Hüseyin Göçek, Özgür Yankaya, Alper Ulusoy, Ümit Öztürk’ün de maçları var. Tamamen eski tecrübeli isimlere dönüş gerçekleşmiş. Naçizane benim fikrim; 420 maçlık bu zorlu maraton, dar kadroile tamamlanamaz.

Geniş gruba dağıtılmalı

Mutlaka 6-7 yeni isim kadroya ilave edilmeli. Maçlar 47 kişilik kadro içinde, imkânlar el verdiği ölçüde daha geniş bir gruba dağıtılmalı. Böylece tecrübelileri yıpratmamış, daha fazla genç hakeme şans vermiş, kadro içindeki çalışma barışını da korumuş olursunuz. Bunun için de en uygun zaman.Henüz tansiyon yükselmemişken bundan daha iyi fırsat mı olur?

Haberin Devamı
YORUM YAZ