MENÜ

Tamamen yorum meselesi...

Abone Ol Google News

Göçek’in kural hatası yaptığını, maç sırasında Fanatik Tv yayınında ilk dillendiren bendim. Beşiktaş Yönetimi benimle aynı fikirde olacak ki TFF’ye müracaat etti.

Haberin Devamı

Gazeteci Hüseyin Özkök’ün IFAB sekreteri ile yaptığı röportajdan bir bölüm: “Bir hakemin hatalı kararı nedeniyle maç tekrar edilmez. Uygulamada bir yanlışlık yapılması gerekir. Mesela oyun başlaması gerektiği gibi başlamıyor, başka bir şekilde başlıyorsa bu kural hatası olur.”

Her hata sonucunda...

Beşiktaş maçında, “Topun en son oynandığı yerden, topa en son dokunan Beşiktaşlı oyuncular için hakem atışı yapılması gerekirken; neredeyse 50 metre daha ileriden, Göztepeli oyuncular için hakem atışı yapıldı. Uygulamada belirgin bir yanlış var. Dolayısıyla bu bir kural hatası! Hatırlatalım... Her kural hatası, maçın tekrarını gerektirmez. Hemen devamında oyunun gidişatını değiştirecek bir durumun ortaya çıkması lazım.

“Hemen devamı gol oldu” diyenlerin de “faul oldu, oyun durdu illiyet bağı kesildi” diyenlerin de görüşleri kabul görecek cinsten. Bu tamamen yorum meselesi...

Haberin Devamı

15 kişilik TFF Yönetimi, oy çokluğuyla bu tartışmaya noktayı koyacak. Geçmişte olduğu gibi verilecek kararın dayanak noktası büyük ölçüde kurallar ve talimatlar olmayacak. Muhtemelen yine “Futbolun siyaseti” ön plana çıkacak.

YORUM YAZ