MENÜ

Sürpriz ama doğru karar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında Aydınus’un derbiye atanacağına ihtimal vermemiştim. Dün bu sütunlarda şöyle yazmıştım: “Fırat Aydınus şu an Türkiye’nin en formda birkaç hakeminden biri. Normalde bu derbiyi onun yönetmesi gerekir. 2 hafta önce Galatasaray- Fenerbahçe maçında performansıyla parmak ısırttı. Ne var ki, onun için Beşiktaş takımının vetosu var! Geçtiğimiz sezonun 5. haftasında (21 Eylül 2015) yönettiği Gençlerbirliği-Beşiktaş maçının ardından bir daha Beşiktaş maçı yönetemedi.”

Peki neden 30 hafta bekledin

Namoğlu beni yanılttı ancak bugün itibariyle bu maça atanabilecek en doğru ismi de atamış oldu. Aydınus’un bilgi, birikim ve tecrübesi bu derbinin altından kalkacak kalitededir, ancak bunun futbol maçı olduğunu ve sürprizlere açık olmamız gerektiğini de unutmamamız gerekir. Aydınus yaklaşık 600 gün sonra bir Beşiktaş maçına çıkacak. Bu 600 günlük süre zarfında, 10 tane Fenerbahçe maçı yönettiğini, bu sezon Fenerbahçe’nin 7. kez bir maçında görev alacağını da hatırlatalım. Namoğlu’na şunu sormadan geçemem: Madem bu cesareti (!) gösterecektin, Aydınus’u bir Beşiktaş maçına atayabilmek için neden 30 hafta bekledin? İnşallah bu atamanın altında sadece kurulun cesaretli tutumu vardır.

Orada yaşananları anlatamam

Zannediyorum Beşiktaşlılar’ı kızdıran; Kadıköy’de oynanan, Emenike olayının ve Emre-Biliç tartışmasının yaşandığı maçtı. O maçın 4. hakemi bendim. Tabii ki orada yaşananları ve aramızda neler konuşulduğunu anlatacak değilim. Bir gün Aydınus bana cevap verebilecek konuma geçer ve ihtiyaç hâsıl olursa, o gün geldiğinde konuşulur. Bir küçük parantez de 4. hakem için. Arda Kardeşler geçen hafta; sezonun en kötü hakem yönetimlerinden birini sergiledi. 2 penaltı, bir kırmızı kart hatası ve hatalı bir gol iptaline imza attı. Belli ki, Namoğlu Kasımpaşa-Akhisar maçı oynanırken, başka bir maç izliyormuş!

YORUM YAZ