MENÜ

Sow'un golü ofsayt

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık, maçın genelinde başarılı bir yönetim gösterdi. Ancak Moussa Sow’un, Hasan Ali’nin vuruşunda kaleci Onur’dan dönen topu tamamlayarak attığı gol net bir şekilde ofsayttı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki mücadelenin hakemi Ali Palabıyık, oyun genelinde fazla zorlanmadan, rahat bir maç çıkarttı. Ufak tefek hataları dışında, başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çaldığı düdüklerde tutarlıydı. Gösterdiği sarı kartların biri dışında tamamı doğruydu.

Bana göre Palabıyık’ın tek hatası, maçın 15. dakikasında Emenike-Onur ikili mücadelesinde çıkartmadığı sarı karttı. Emenike kendisine kalkan ofsayt bayrağına rağmen mücadeleye devam etmiş ve Onur’un baldırına kramponlarıyla bir müdahalede bulunmuştu. Sarı kart gösterilmesi gereken bir pozisyondu.

Önce yakaladı, sonra kaçırdı

Fenerbahçe’nin 23. dakikada Sow ile kazandığı gol, net bir şekilde ofsayttı. Yardımcı hakem Ekrem Kan, Sarı-Lacivertliler’in kazandığı bu golde önemli bir hataya imza attı. Oysaki maça Kan çok iyi başlamış, bu dakikaya kadar kritik ve doğru bayraklar kaldırmıştı. 18. dakikada Sow’un attığı golü yine doğru bir bayrakla iptal etmişti.

YORUM YAZ