MENÜ

Sorun MHK ile hakemler arasında!

Abone Ol Google News

Atamalarıyla hakemlere adaletli olduğunu hissettiremeyen MHK, hakemler arasındaki çalışma barışını bir türlü sağlayamıyor. Yani asıl sorun; bizlerden, kamuoyundan önce; MHK ile hakemler arasındaki güven sorunu.

Haberin Devamı

Ligin sonu yaklaştıkça tansiyon yükseliyor. Hakem hataları can yaktıkça, açıklamaların da dozu artıyor. Bu son düzlükte hakemlerin de işi zor, onların patronu konumundaki MHK’nın da! MHK; yaşananlardan, açıklamalardan ve futbol ortamının gerginliğinden çok etkileniyor. Hakemler de bunun farkında, MHK’nın telaş içinde olduğunu görüyor. Bazı atamalar hakemlerin aklına yatmıyor ve hakemler bu durumdan ciddi oranda etkileniyor. Atamalarıyla hakemlere adaletli olduğunu hissettiremeyen MHK, hakemler arasındaki çalışma barışını bir türlü sağlayamıyor. Kısaca asıl sorun; bizlerden, kamuoyundan önce; MHK ile hakemler arasındaki güven sorunu...

Kırık not alsa da...

Öncelikle şunu ifade edelim. 27. hafta maçları oynanmadan 28. hafta maç yönetecek hakemlere görevleri tebliğ edilmişti. Geçen hafta yaşanan hakem hatalarıyla, bu hafta yapılan hakem atamaları arasında bağ kurmaya çalışmak bizi doğru sonuca götürmez. MHK başarı/başarısızlık kriterine dikkat etmediği, başarısız performans gösterse de gözlemcisinden kırık not alsa da hakemine maç vermeye devam ettiği için atamaları detaylarıyla analiz etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Hepsi tartışılır durumda

Bu saatten sonra, hangi hakem hangi maça atanırsa atansın; tartışılmaması mümkün değil. Hem hakemlerin performansı hem de takımların kaybetmeye tahammülü olmadığı için... Bu hafta zirve takımlarının maçlarında tecrübeli isimler var. Hepsi de tartışılır durumda. Gerçekten bu ortamda işleri zor. Allah hakem şansı versin demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum.

YORUM YAZ