MENÜ

Sonuca etki etmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın hakemi Ali Palabıyık; pozisyonlara yakın oluşunun avantajını kullanarak faul değerlendirmelerinde genelde başarılı oldu. Ancak derbi tecrübesi olmadığından olsa gerek, bazı uygulama ve kart hatalarına da imza attı. Maçın 36.dakikasında Caner’in sakatlandığı pozisyon sonrası oyunu kesmeyerek uzun süre oynatması bana göre doğru değildi. Bu sırada atılacak bir gol kendisini çok zor durumda bırakabilirdi. Oyunun durması daha doğruydu.

Sarı kartları es geçti

Faullerde doğruluk oranı yüksekti. Hatta baskılı atmosfere rağmen etki altında kalmayarak kolay düdükler çalmaması hakemin takdir edilecek yönüydü. Başarılı faul tespitlerine rağmen kart tercihleri de bir o kadar kötü idi. Golden sonra korner bayrağına vuran ve Beşiktaş seyircisini tahrik eden Bruma’ya, ilk yarının sonunda Marcelo’nun diziyle Eren Derdiyok’a yaptığı kontrolsüz müdahaleye ve 54.dakikada Talisca’nın Yasin’i itmesine mutlaka kart göstermesi gerekirdi. Etrafını sararak itiraz eden ve kart göstermesini isteyen oyuncuları görmezden gelmesi, özellikle Aboubakar’ın bunu sık sık yapması göze hoş gelmedi.

Oyuncular iyi niyetliydi

İlk yarıda Beşiktaş’ın geçersiz sayılan golünde Cenk’in net bir şekilde topu eliyle kontrol ettiğini gördük. Golün geçersiz sayılması doğru bir karardı. Galatasaray golü öncesi kornerde topun köşe yayı dışına koyulduğu yönünde eleştiriler oldu ancak kurala göre; topun iz düşümünün çizgi üstünde olması yeterli olduğu için bu eleştiriler de gereksizdi. Genel bir değerlendirme yapacak olursak; kariyerinin ilk derbisini yöneten Palabıyık, ev sahibi takımın uzun süre geride götürdüğü maçta seyirci baskısından etkilenmeden ve sonuca tesir eden büyük bir hata yapmadan maçı tamamladı. Buna karşın sarı kart konusundaki cimriliği, onun kalitesindeki bir hakeme yakışmadı. Belirtmekte fayda var: Oyuncuların iyi niyeti ve genelde centilmen tavırları hakemin işini fazlasıyla kolaylaştırdı.

YORUM YAZ