MENÜ

Skandallar kurulu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

TFF kurulları artık uygulamalarıyla, eylemleriyle, söylemleriyle kamuoyu ile dalga geçmeye başlamışlardır. Onlar için hak, hukuk, adaletten çok; rüzgârın nereden estiği önemli olmaya başlamıştır. Bu kişiler Türk futboluna zarar vermekte ve ileride tamiri mümkün olmayacak hasarlar bırakmaktadırlar. Bakın çok geriye gitmeden, sadece 1 hafta içinde gözüme çarpanları yazayım; haklı mıyım, değil miyim siz karar verin...

İlk örnek MHK’dan

Namoğlu, Malatyaspor Başkanıyla görüşmesinin detaylarını şöyle açıklıyor: “Başkanla tartışmalı pozisyonları birlikte değerlendirdik. İddiaların aksine, sezon başından beri verilen kararlarda Malatyaspor’un lehine daha fazla hata yapıldığını gördük.” Tam bir “Kaş yapayım derken, göz çıkartma!” durumu, 15 haftadır Malatyaspor’la oynamış tüm takımların hakemler tarafından mağdur edildiklerinin, en yetkili ağızdan ilanı!

İkinci örnek Hukuk’tan

Galatasaray-Akhisarspor maçında tribüne gönderilen Okan Buruk; maç sonu Tudor ve hakem Ümit Öztürk hakkında zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. Hukuk Kurulu açıklamanın içeriğinden dolayı Okan Buruk’u PFDK’ya sevk ederken, açıklamanın nerede, nasıl yapıldığıyla hiç ilgilenmedi. Oysa ki Okan Buruk sahadan atılmıştı ve açıklama yapamazdı. Kurul, Buruk’u bu ihlalden de de sevk etse, dün açıklanan 5 maçlık cezasına ilave 4 maç daha ceza alacaktı.

Üçüncü örnek Disiplin’den

Gomis, “Şiddetli hareket” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Disiplin Talimatı (Madde 43)’e göre şiddetli hareketten suçlu olanlara verilecek ceza 3 ila 6 maçtır. Bu talimatı yazan TFF, uygulayıcısı da PFDK’dır. Bu nasıl bir hukuki karardır ki; en az 3 maç ceza alması gereken futbolcuya yalnızca 1 maç ceza verilmiştir. (Geçmişte Alper Potuk, Talisca cezalarında da bu hukuksuzluklara şahit olmuştuk)

Tahkim Kuruluna gelirsek...

Ben bu satırları yazarken Tahkim Kurulu henüz toplanmamıştı. Onların kuralsız ve temelsiz uygulamaları bu yazıma maalesef yetişmedi.

Sözün özü: Ziya Paşa ne güzel söylemiş: “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!” Kişinin aynası, yaptığı iştir. Söze ne gerek. Uygulamak yeterlidir. İşte o zaman inanılmayı ve saygıyı hak edersiniz.

YORUM YAZ