MENÜ

Skandal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Quaresma'nın hatalı kırmızı kartı,Beşiktaş lehine verilmeyen net bir penaltı ve Kartal’ın ofsayt olmayan golünün iptali; bu maç sonunda Beşiktaşlılar’ı oldukça kızdıracağa benziyor. Çünkü hatalar kırılma anlarında Beşiktaş’ın aleyhine yapılmış görünüyor.

Ali Palabıyık’ın maç planı ilk dakikadan belli oldu. Oyuncularla diyalog kurmayı denemeden ilk andan itibaren kartlarıyla konuşmayı tercih etti. Bu maç planı da maçtaki kart sayısını artırdı. Palabıyık, 18’de Medel’in Janssen’e müdahalesinde penaltı düdüğü çaldı. Bence Medel, sabit duran ve topa göre pozisyon almış olan Janssen’e, geriden gelerek dikkatsizce çarpmış, eliyle de üzerine yüklenerek pozisyonunu bozmuştu. Penaltı kararı doğruydu.

İkinci sarı hatalıydı

41’de Quaresma’nın Valbuena’ya hareketine hakem sarı kartını çıkarttı. Limitte bir pozisyondu. Hakem kırmızıyı çıkartsa yine kabul görürdü. Bana göre de sarı yeterliydi. 3 dakika sonra Quaresma, bu kez Mehmet’le girdiği ikili mücadelede ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı. Bu sarı kart hatalıydı. Hakem Quaresma’nın Mehmet’in ayağına bastığını düşündü ancak Quaresma ayağıyla zemine basıyordu. Quaresma, hatalı bir kırmızı kart görmüş oldu.

Neto’nun kırmızısı doğru

45’te Neto’nun gördüğü kırmızı doğruydu. Bu faul olmasa Cenk kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Uzatmalarda Ozan’ın eline çarpan topta hakemin devam kararı doğruydu. 61’de Negredo’nun attığı gol, yardımcı hakem Cem Satman’ın ofsayt bayrağına takıldı. Pozisyonda ofsayt yoktu, gol geçerli sayılmalıydı. 71’de Fenerbahçe ceza sahası içinde Hasan Ali, Cenk’in aşil tendonuna bastı. Beşiktaş, lehine mutlak bir penaltı verilmesi gereken pozisyonda, Palabıyık ‘devam’ diyerek önemli bir hata yaptı.

İsmail’in hareketi acımasızlık içeriyor

85’te Atiba’nın eline gelen topta çalınan penaltı doğruydu. Atiba kaleye giden topu, vücudunu genişleterek eliyle önlemişti. İkinci sarı da doğru. 88’de İsmail’in Oğuzhan’a yaptığı müdahalenin izahı olamaz. Acımasızlık ve şiddet içeren bir hareketti. Kırmızı yüzde yüz doğru bir karardı. Quaresma’nın hatalı kırmızısı, Beşiktaş lehine verilmeyen net bir penaltı ve Beşiktaş’ın ofsayt olmayan golünün iptali; Beşiktaşlılar’ı oldukça kızdıracağa benziyor. Çünkü hatalar kırılma anlarında Beşiktaş’ın aleyhine yapılmış görünüyor.

YORUM YAZ