MENÜ

Sezon boyu konuşuruz

Abone Ol Google News

Gelişmiş futbol ülkelerinin hiçbirinde taç çizgisi kamerası kullanılmıyor. Bu pozisyonu ilk süzecek kişi yardımcı hakemdir. Kardeşler'in bunu yorumlama şansı, VAR'ın da elinde delili yok! Hissiyatım topun küçük bir farkla çıktığı yönünde.

Haberin Devamı

Maçta belki de bir sezon boyu konuşacağımız bir pozisyon yaşandı. Dünyanın gelişmiş futbol ülkelerinin hiç birinde taç çizgisini gören kamera kullanılmıyor. Dolayısıyla bizim ligimizde de taç çizgisini gören bir kamera yok. Tam çizgiyi gören bir kamera olmadığı için de bu pozisyon için net bir kanaat oluşturmak mümkün değil. Rosier topu tam oynadığı sırada, topun pozisyonunu, yeri itibarıyla hakemin görme ve değerlendirme şansı yok. Bu pozisyonu ilk süzecek kişi yardımcı hakem.

Net karar vermek mümkün görünmüyor

Yardımcı hakem, önünde kümeleşen oyuncuları daha rahat görebilmek için kendisini geriye attığı için bulunduğu açıdan sağlıklı ve tartışmalardan uzak bir karar vermesi mümkün değil. VAR masasının elinde de çizgi açısı olmadığı için hakeme gösterecek net bir delili yok. Dolayısıyla pozisyona müdahale edemiyor. Burada önemli olan topun zemine dokunduğu nokta değil topun şişkin yüzeyinin iz düşümünün çizgiyi terk etmiş olması. Bu açılardan buna net bir karar vermek mümkün görünmüyor. Hissiyatım topu çok küçük bir farkla çıkmış olabileceği yönünde. Ancak bu fikrimle de hakemleri suçlayamam.

Haberin Devamı
YORUM YAZ