MENÜ

Saygı duymalıyız

Abone Ol Google News

Hakemlerin Riva kampı başladı. Öncelikle belirtelim... Bu karantina kampından öte; bir moral, motivasyon ve fiziksel hazırlık kampı. Çünkü yardımcı hakemler kampa alınamadılar. 80’i aşkın yardımcı hakemin de kampa katılması durumunda, yoğunluk dolayısıyla sosyal mesafe konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünen MHK, böyle bir adım attı. Yardımcı hakemler illerinden maçlara gidecek ama 2 gün öncesinden Kovid-19 testleri mutlaka yapılacak. 52 kişilik hakem grubu dün itibariyle Riva’ya ulaştı.

Haberin Devamı

Hakemler odalarından çıkmayacak

Hakemlerin büyük çoğunluğunun, uçak yerine, özel araç tercih etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Tesise girişler yapılırken, hakemlere ve hakemlere hizmet edecek personele koronavirüs testleri yapıldı. Hakemler kimseye temas etmeden direkt odalarına çıktılar, Sağlık Bakanlığı tarafından test sonuçları açıklanana kadar, odalarından çıkmayacaklar ve kimseyle temas etmeyecekler. Yemekleri ve diğer ihtiyaçları görevliler tarafından odalarında karşılanıyor.

Birbirlerini görmeyecekler

Test sonuçlarının açıklanmasının ardından kampa start verilecek. Kamp 21 Haziran’a kadar sürecek. Bu 15 günlük sürede 2 hafta maçlar oynanacak ve hakemler kamptan maçlara gidip, tekrar kampa dönecekler. Bazı günler çift, bazı günler tek antrenmanla lige hazırlanacak hakemler; 26 kişilik iki gruba ayrıldılar. Bu iki grup farklı zamanlarda aynı programa tabi tutulacaklar. Neredeyse birbirlerini hiç göremeyecekler. Bir grup kahvaltıda iken, diğer grup antrenmanda olacak. Diğer grup kahvaltıya geçtiğinde, öbür grup ders yapıyor olacak.

Haberin Devamı

En dikkat çeken...

MHK da kalan 8 haftalık süreçle ilgili bazı kararları kamuoyu ile paylaştı. Bu açıklamada en çok dikkat çeken husus ise, MHK’nın bazı atama prensiplerini rafa kaldıracağını duyurması oldu. Seyahat sürelerini azaltmak için yakın illerden görevlendirme yapmak ve aynı hakeme aynı haftada birden fazla görev vermek gibi yeni uygulamaya gideceklerini duyurdu. Bu zorlu süreci aşmak için alınan bu kararlara saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum. Hakemlerin maçın oynanacağı şehre bir gün önceden gitme mecburiyeti de kaldırılırken, radikal bir kararla gözlemcilerin ise stada gitmeden evlerinde TV başında görev yapmalarına karar verilmiş.

Saygı duymalıyız

YORUM YAZ