MENÜ

Sahanın en iyisiydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün oynanan maç, bir derbi olmasına rağmen beklenen heyecandan ve futbol kalitesinden uzak geçti. Her iki ekip de, hem mental, hem de fizik olarak istenileni sahaya yansıtamadı. Dün akşam sahanın en iyisi, Fırat Aydınus ve onun ekibiydi. Her iki takım oyuncularının aksine, hakem ekibi belli ki maça çok iyi hazırlanmışlardı.

Aynı standartla yönetti

İlk dakikadan itibaren oyunu eline alan ve kontrolü maç süresince bırakmayan Aydınus, son düdüğü çaldığında arkasında tartışılacak önemli bir pozisyon bırakmadan soyunma odasına gitmeyi başardı. Çaldığı faul düdüklerindeki doğruluk oranı ve kart uygulamalarındaki standart, onun en büyük artısıydı. Maç genelde centilmence oynandı. Oyuncular iyi niyetliydiler. Hakeme ve birbirlerine karşı çoğu zaman saygılıydılar. Yere düşene el uzattılar, faul yaptıklarında rakiplerinden özür dilediler.

Vermediği penaltı doğru

Maçın 12. dakikasında Mehmet Topal’ın faulünden sonra; Podolski, Van Persie, Sneijder ve Topal’ın birbirlerine karşı sergiledikleri gerginlik sırasında Aydınus, tavrını kart göstermemekten yana kullandı. Oyuncuları uyarmayı tercih etti. Aynı şekilde 23. dakikada Skrtel’in Sabri’ye hareketi de sarı kart olabilirdi. Hakemin oyunun başında kart göstermeme ve oyuncularla diyalog kurma planı tuttu ve hakem maç sonuna kadar başarılıydı. 28’de Yasin-Skrtel mücadelesinde Galatasaraylılar penaltı beklediler. Skrtel’in Yasin’e penaltıyı gerektirecek bir teması yoktu. Yasin kendini yere kolay bıraktı, hakemin devam kararı doğruydu.

Volkan’ı sakinleştirdi

50. dakikada Volkan Demirel’in bulunduğu kale arkasından atılan cisimler sırasında maç 3 dakika kadar durdu. Aydınus olaylara soğukkanlı yaklaştı. Beraberinde Volkan ile de iletişim kurarak onun da sakin kalmasını sağladı. Sonrasın da oyunu sağlıklı bir şekilde başlattı.

YORUM YAZ