MENÜ

Ricardo Quaresma atılmadan olmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Quaresma’nın kartlık pozisyonlarını; hakemin göremediğini, açısının uygun olmadığını varsayalım; her hataya mantıklı bir gerekçe bulalım. Peki, alkışlama olayına ne diyelim? Bu kadar aleni... Bu kadar net... Stadın her yerinden görülebilecek şekilde... Peki, bu kart neden çıkmaz, bunun sorumlusu kim? Çıkmayan bu kartın sorumlusu, TFF yönetiminde hakem işlerine müdahil olan kişiler varsa, onlardır. Öyle birisi yoksa o halde sorumlu Yusuf Namoğlu’dur. Eğitimden sorumlu MHK üyesi Murat Ilgaz’la beraber; kurulun diğer üyeleridir.

Bülent Yıldırım, TFF yöneticilerine rağmen, Namoğlu’na rağmen, kurul üyelerine rağmen Quaresma’yı sahada tutmaz, tutamaz... Onlara rağmen böyle bir maç yönetemez... Böyle bir maç yöneten hakem sezonu kapatacağını hatta hakemlik hayatını tehlikeye atacağını bilir... Yıldırım; dünyayı takip eden, okuyan, eleştiren, kendini geliştiren, entelektüel birikimi yüksek, hakem kadrosunun en eğitimlilerinden biridir. Hatta yakın zamana kadar TC devletinin değerli bir bürokratıydı. Bazı hatalar vardır ki ona yakışmaz, o bu hataları yapmaz, yapamaz... Yıldırım da biliyor ki, Quaresma atılmadan olmaz...

“Ne yaparsan yap, arkandayız!”

İlk yarıdaki Beşiktaş-Bursaspor maçını yine Bülent Yıldırım yönetmişti. Harun’un ayağına acımasızca basan Marcelo’ya sarı kart göstermekle yetinmiş; Beşiktaş maça 11 kişiyle devam etmiş ve 2-1 kazanmıştı. Galatasaray-Beşiktaş derbisinde maç 0-0 iken Galatasaray lehine doğru bir penaltı çalmış, daha sonra penaltıdan vazgeçerek aut vermiş; Galatasaray lige havlu atarken, Yıldırım görev almaya devam etmişti. Hemen ertesinde görev yaptığı Gaziantep- Kasımpaşa maçını imkânı olanlar izlesinler. Özetten değil, tam bir 90 dakika... Neler yaşanmış görsünler.

Rizespor-Başakşehir maçında çaldığı düdükler ligin hem altını hem de üstünü farklı bir yöne çevirmişti. Netice itibariyle; Yıldırım’ın performansı bu maça atanması için uygun değildi ama Bülent Yıldırım her şeye rağmen bu maça atandı. Yani Yıldırım’ın amirleri: “Senin yaptıklarını destekliyoruz ve onaylıyoruz!” dediler. Gelelim asıl konuya... Bu alkışı hakem görmemiş olsa bile, diğer 3 hakemden biri Yıldırım’ı kesin uyarıyor. Hakemin beden dili bunu söylüyor. O sırada Yıldırım amirlerini düşünüyor ve bu uyarıyı duymazdan geliyor ya da alkışı kendince farklı yorumluyor.

YORUM YAZ