MENÜ

Quaresma 3 kez atılmalıydı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bülent Yıldırım’ın bu maça atandığını gördüğümde, çok şaşırmıştım. Yıldırım’ın sezon performansı, en son görev yaptığı Rize-Başakşehir maçındaki yönetimi; bu maça atanabilmesi için başlı başına engeldi. Namoğlu her şeye rağmen Yıldırım’ı bu maça atadı. Çünkü Namoğlu Yıldırım’ı bu maça “yönetsin” diye değil, “idare etsin” diye atadı. Yıldırım da maçı “yönetmedi”, “idare” etti.

Atılmak için her şeyi yaptı

Maçta Quaresma atılmak için her şeyi yaptı ancak Bülent Yıldırım onu atmamak için direndi. Daha 18. dakikada anlamsız bir şekilde Jorquera’nın sırtına kramponu ile bastı. Kabul ediyorum, müdahalede şiddet ve acımasızlık yoktu, sarı kart yeterliydi ama sarı bile çıkmadı. Sonrasında Bilal Kısa ile mücadelesinde bir kez daha sarı kartı hak etti ama Yıldırım yine oralı olmadı. İlk yarının sonlarında Q7, hakemin elini cebine atmamasından cesaret alarak, Şamil’in ayak bileğine; acımasız, şiddetli, yaralayıcı bir şekilde bastı ve Şamil’in kendini savunma şansı da yoktu. Net bir kırmızı kart olması gerekirken, Yıldırım ancak sarı kart gösterebildi. Bu kararı dahi beğenmeyen Q7, hakemi açık bir şekilde alkışladı. Bunu da değerlendirmeyen Yıldırım 3. kez Q7’yi atmamış oldu.

Gol öncesi faul, ancak..

Beşiktaş golü öncesi, Cenk’in faul yaptığı yönünde itirazlar oldu. Evet, pozisyonda net bir faul vardı ancak 7 pas sonra gol olan bir pozisyonun tüm sorumluluğunu hakeme yüklemek benim fikrime göre doğru olmaz. 29. dakikada Sivok’a gösterdiği sarı karta itiraz etmem ancak bana göre o pozisyon bariz gol şansıydı. Aboubakar Sivok’u geçse, Erdem kademesine giremeden net bir gol şansı yakalayacaktı. Kırmızı daha iyi olurdu.

YORUM YAZ