MENÜ

Penaltı yok, kırmızı hatalı

Abone Ol Google News

Halil Umut Meler’in dün verdiği kararlar sezon sonuna kadar tartışılacak. Arda’nın pozisyonunda top dizinden sekip doğal konumdaki eline geliyor. Penaltı yanlış. Mohamed’in faulünde de kırmızı değil sarı kart gerekirdi.

Haberin Devamı

Dünkü maç, belki de sezon sonuna kadar tartışılacaktır. Halil Umut Meler dün akşam iki kritik karara imza attı ve bence iki kararında da hatalıydı. 45+1. dakikada top Arda’nın eliyle buluşunca Meler penaltı düdüğünü çaldı. Elle oynama kararı verebilmek için şu sorulara cevap aramak gerekir: “Oyuncunun elleri kolları doğal konumda mı? Oyuncunun elini toptan kaçıracak kadar vakti var mı? Bu beklenen bir top mu yoksa sekerek ve kısa mesafeden gelen beklenmeyen bir top mu?”

Elini kaçıramaz

Bu soruların cevabını aradığınızda görürsünüz ki Arda’nın topa eliyle teması sadece ‘çarpma’ olarak değerlendirilmesi gerekir. Çünkü top Arda’nın tamamen doğal konumda olan koluna, dizinden sekerek geliyor. Top çok kısa mesafeden sekerek geldiği için elini kaçıracak kadar da vakti yok. Dolayısıyla pozisyona penaltı dememiz mümkün değil. 57. dakikada Mohamed kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Omuzdan hareket etmiyor

Şiddetli hareket için de şu soruya cevap aramak gerekir: Oyuncu ellerini kollarını silah olarak mı kullanıyor yoksa araç olarak mı kullanıyor? Benim açımdan cevap net. Galatasaraylı oyuncu kollarını ‘araç’ olarak kullanıyor. Kendine alan açmak ve rakibini yaklaştırmamak için kollarını kontrolsüz olarak açıyor. Bu faul karşılığında kırmızı kart değil sarı kart daha doğru olurdu. Meler’in vücut diliyle anlatmaya çalıştığı gibi Galatasaraylı oyuncunun kolları omuzdan hareket etmiyor, dirseğinin sivri kısmını kullanmıyordu.

YORUM YAZ