MENÜ

Penaltı kararı hatalı

Abone Ol Google News

Maçtaki olumlu havaya rağmen hakem Abdulkadir Bitigen’in başarılı bir sınav verdiğini düşünmüyorum. 47’de Alanya ceza sahasında Tayfur ve Marcao karşı karşıya geldi. Marcao’nun diziyle Tayfur’a bir teması var. Ama bu küçük temas, penaltıyı gerektirmezdi.

Haberin Devamı

Maç, son 10 dakikaya kadar, o kadar sakin bir ortamda oynandı ki hakemler de oyuncularla birlikte bu ortama ayak uydurdular. Alanyaspor skoru erken yakaladı. Oyuncular da iyi niyetli ve hakeme saygılı olunca hakemlerin işleri hayli kolaylaştı. Bütün bu olumlu havaya rağmen hakem Abdulkadir Bitigen’in başarılı bir sınav verdiğini düşünmüyorum. 31’de Alanya’nın ilk golü öncesi Donk, faul bekledi ama hakemin devam kararı doğruydu. 42’de Fatih, ceza sahası içerisinde Emre Kılınç’ın ayağının uç kısmına çok hafif basınca Galatasaraylılar penaltı bekledi. Bence de hakemin devam kararı doğruydu.

Marcao, kırmızı görmeliydi

47’de bu kez Alanyaspor ceza sahasında Tayfur ve Marcao karşı karşıya geldi. Çok dikkatli bakarsanız, Marcao’nun diziyle Tayfur’a belli belirsiz bir temasını görürsünüz. Ama bu küçük temas penaltıyı gerektirecek bir temas değildi. Maç içerisinde ellerini ve kollarını kural dışı kullanan oyuncular oldu. Hakem bu ihlallere zaman zaman düdük çalsa da gerekli kartları kullanmadı. Mesela Marcao zamanında hak ettiği sarı kartı görseydi, 90+3’de ikinci sarı karttan atılacaktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ