MENÜ

Palabıyık mantıklı karar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta başından itibaren derbinin hakemi merak konusuydu. Daha önce yazılarımda ve katıldığım programlarda Ali Palabıyık’tan başka bir alternatifin olmadığını ifade etmiştim. Bu isim açıklandıktan sonra Beşiktaş kanadından tepki alacağını tahmin etmek güç olmazdı. Palabıyık, geçtiğimiz sezonun 21. haftasında Başakşehir-Beşiktaş maçında Mehmet Battal’a kırmızı kart göstermediği gerekçesiyle ciddi eleştiriler almış, ‘Beşiktaş’ın istemediği hakemler!’ listesine girmişti. Buna rağmen benim bu eleştirilere katılmam mümkün değil. Çünkü farklı bir isim açıklansa, onlarla ilgili de tartışma konusu bulmak mümkündü. Hüseyin Göçek atansa; Galatasaray formasıyla çekilmiş fotoğrafı, Mete Kalkavan atansa Süper Kupa’da vermediği penaltı gündeme gelecekti.

Dezavantajı ilk derbisi olması

Bana göre Palabıyık bu maç için en doğru tercihtir. Ligin ilk haftasında yönetmiş olduğu Başakşehir-Fenerbahçe maçıyla lige başarılı bir giriş yapmış, 2.hafta Gaziantepspor-Trabzonspor ve 3.hafta Ç.Rize- Akhisar maçlarını kusursuz tamamlamıştı. Ayrıca Palabıyık bu sezon Avrupa’da yönetmiş olduğu 5 maçta performansıyla göz doldurmuş, büyük beğeni kazanmıştı. Bu maçla ilgili tek dezavantajı, ilk defa bir İstanbul derbisinde görev alacak olması.

Diğer atamalar göz ardı edildi

Kamuoyu sadece derbi maçının hakemine odaklanmışken; asıl sorun haftanın diğer maçlarına yapılmış atamalardadır. Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda net ve tartışmasız hatalar yapan Özgür Yankaya, Fırat Aydınus ve Alper Ulusoy’a bu hafta da görev verilmiş olmasının mantıklı hiçbir izahı yoktur.

YORUM YAZ