MENÜ

Necip ilk yarıda atılmalıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çakır, maç içinde çıkardığı kartların hepsinde haklıydı. Ancak ikinci yarıda 2. sarı karttan kırmızı gören Necip Uysal’ın, ilk yarıda Bajic’in yüzüne koluyla yaptığı hareketten atılması gerekirdi.

Seyirci desteğini arkasına alan Konyaspor, dengeyi sağladıktan sonra da maçın temposunu düşürmedi. Zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, ikili mücadelelerin sıklıkla yaşandığı müsabakada; faul standardını yüksek tutarak, oyunu fazla kesmeme gayreti içerisinde oldu. Sonuçta zevkli ve çekişmeli bir maç izleme şansı yakaladık. Çakır, maç süresince verdiği kararlarda fazlaca çelişkiye düşmedi. Hızlı ve tempolu oynanan maçta doğruları fazlaydı. Oyuncuların kontrolsüz hareketlerine ve kararlarına itiraz eden oyunculara gösterdiği sarı kartların tümünde haklıydı. Yardımcı hakemler ofsayt kararlarında yanlışa düşmediler.

TV’den görebilseydi...

Maçın en çok tartışılan anı; ilk yarının son anlarında Necip-Bajic ikili mücadelesinde yaşandı. Daha önceden sarı kartı olan Necip, topa kafa vurmak için yükselirken, kolunu yana doğru açtığında arkasında kalan Bajic’in yüzüne koluyla temas etti. Çakır pozisyonu görmemiş olacak ki, faul kararı vermeden oyunu devam ettirdi. Çakır, bu pozisyonu televizyonda gördüğümüz şekliyle görse ikinci sarı kartını çıkartabilirdi.

Bilinçli bir şekilde yaptı

Maçın devam eden dakikalarında Necip, ikinci sarı kartı görerek oyundan ihraç edildi. “İkinci sarı kartın tartışılmaması ve yüzde yüz olması gerekir” yorumundan hareketle;

82. dakikada Necip’in, Ömer Ali’nin, “Umut vadeden atağını önlemekten” görmüş olduğu sarı kart, yüzde yüz doğru ve tartışılmaz bir karardı. Necip bilinçli bir şekilde Ömer Ali’nin pozisyonunu bozarak atak başlangıcını önlemişti. Çakır da haklı olarak Necip’i, oyun dışında bıraktı.

YORUM YAZ