MENÜ

Namoğlu torpilde sınır tanımıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu önümüzdeki yıl liglerde görev yapacak hakem ve gözlemci kadrolarını 7 Temmuz 2017 tarihinde açıkladı. Aradan 10 gün geçmeden aynı kurul yeni bir karar alarak, Süper Lig gözlemci kadrosunda eksiklik olduğunu ve yeni bir değerlendirme yapacağını duyurdu. Varsa bir eksiklik neden 10 gün önce tamamlanmadı anlayamadım.

10 gün önce açıklanan kadroda; yıl içinde hatalı ve eksik rapor yazan gözlemciler amatör lig kadrosuna gönderilmişti. Ancak görevli olduğu maça 35 dakika geç giden ve izlemediği bölümler için de izlemiş gibi rapor yazan bir gözlemci klasmanındaki yerini korumuştu. Namoğlu konudan bilgisi olmasına rağmen, bu gözlemciyle ilgili herhangi bir disiplin soruşturmasına gerek görmemiş; aksine bu gözlemciye maç vermeye devam etmiş ve yılsonunda en fazla görev verilen gözlemci yapmıştı.

Demirören ne düşünüyor?

Merak ediyorum

Anlaşılıyor ki Namoğlu; bu gözlemci için bu kadar iltiması bile yeterli görmedi. Görevini aksatan ve TFF’nin kurumsal kimliğini zedeleyen bu ismi “Süper Lig kadrosunda eksiklikler var!” diyerek, bu gün itibariyle Riva’ya davet etti. Onu Süper Lig gözlemcisi yapmaya hazırlanıyor. “Yaptım bir torpil, hiç değilse tamamına erdireyim!” diye düşünüyor olmalı!

Merak ediyorum... Görevini aksatan ve TFF’nin saygınlığını zedeleyen görevlilerin cezalandırılması gerekirken, böyle bir ismin; bugün Riva tesislerinin koridorlarında ödüllendirilmek için beklediğini Sayın Yıldırım Demirören biliyor mu? Ya da diğer yönetim kurulu üyeleri... Eğer biliyorlarsa, böyle bir yanlışa nasıl müsaade edebiliyorlar?

Kafa kafaya verdi!

Süper Lig’e terfi eden bir hakemin, hakem forması ve düdüğüyle katıldığı eğlencedeki fotoğraflarını konu eden bir yazı kaleme almıştım. Konu birçok basın organında da haber olmuştu. Namoğlu bahse konu hakemle ilgili disiplin soruşturması başlatmadı, aksine bu fotoğrafları sahiplendi. Kurulundan iki üye kafa kafaya verdi, o fotoğrafları kendilerince haklı çıkartacak bir metin kaleme aldılar ve hakemin eline tutuşturarak basın açıklaması yaptırdılar.

İnsanüstü emek!

“Üzerinden çok zaman geçti!” demeye getirdiler. Maalesef “Hakemlik ahlakının dünü, bugünü, yarını olmaz!” diyemediler. Ama bir konuyu atlamışlar, hatırlatmak isterim. Açıklamada fotoğrafların çekildiği tarih olarak 04.11.2012 tarihi işaret edilmiş. Oysaki bahse konu hakem o tarihte Aydın’da bir maçta görevli. Belli ki baloya katılmak için maçtan sonra insanüstü bir emek harcamış, Aydın-Çanakkale arasındaki 500 km yolu dönmeyi başarmış(!) Ancak üzerinden formasını çıkartacak ve elinden düdüğünü bırakacak zaman bulamamış! İnanırsanız tabi...

YORUM YAZ