MENÜ

Namoğlu'na miras kaldı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gazeteci ağabeyimiz Cemal Ersen’in yazısından öğrendiğimize göre Yusuf Namoğlu: “Biz mi yaptık bu hakem kadrosunu?” diyerek, elindeki hakemlerin bazılarını beğenmediğini, bazılarına güvenmediğini ifade etmiş.

Medeni Kanun’a göre “ölen kişi aciz ve borca batık ise” mirasçılar mirası reddedebilir ve ölenin borçlarından kurtulabilirler. Önceki Başkan Müftüoğlu ve ekibi “aciz ve borca batık” olarak görevi Namoğlu’na devretmişlerdi. Aynı gün Namoğlu’ndan beklenen “reddi miras” talebinde bulunmasıydı. Ben ve hakemlik hakkında yazıp çizen diğer pek çok kişi bu hususu defalarca dile getirdik. Namoğlu’nun yapılan yeni listeleri kabul etmemesini ve eski kadroyla yola devam etmesini önerdik. Namoğlu bu önerimizi doğru bulmamış olmalı ki; mevcut kadroya olan güvenini birçok kez ifade etti. Güvenini ifade etmekle kalmadı, bugün “Güvenmiyorum, o yüzden maç vermiyorum.” dediği hakemlerle profesyonel sözleşme bile imzaladı. Şimdi ise yan çizmeye başlamış. Aradan çok zaman geçti, Medeni Kanun’a göre yasal süre doldu. Bugünden sonra “reddi miras” olmaz!.. Hakemlerin hatası da sevabı da artık Namoğlu ve ekibine aittir.

Engel yok

Namoğlu, “Biz mi yaptık bu hakem kadrosunu?” demiş ya... Çok merak ettim. Kadroyu kendisi yapsa uzaydan hakem mi getirecekti? Hakemler bir yere gitmedi, hakemlerin hepsi yerlerinde duruyorlar. Öncesinde 40 hakem bir aradaydı. Şimdi ise kadro ikiye ayrıldı: 22 hakem Süper Lig’de, 19 hakem 1.Lig’de. Kendisi kadroları yapmış olsa aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya kaydırma yapabileceğinden bahsediyor olmalı. Bunun için kadro yapmasına gerek yok ki. 1.Lig kadrosuna düşmüş bir hakeme isterse Süper Lig’de maç verebilir.

İşte ispatı: MHK Talimatı, Madde 34: “Tüm hakem ve gözlemciler, her kategorideki müsabakalara atanabilirler.”

Diyeceğim o ki, Namoğlu istiyorsa şu an amatör bir il hakemine, Süper Lig’de görev verebilir. Kadroyu yapmamış olabilir ama tüm hakemleri istediği gibi kullanmasında talimatlara göre bir engel yok. Ünlü bir düşünürün dediği gibi: “Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol, istemeyen de mazeret bulur.” Şu günlerde Namoğlu çözüm üretmek yerine mazeretlere sığınıyor gibime geliyor.

Temizlik şart!

MHK Başkanı Namoğlu geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında ve hafta içi yapılan Hakem Semineri’nde hakem performanslarını değerlendirirken “Bir iki spesifik hata dışında gayet başarılıyız” demiş. Bu sözleri duyunca usta kalem Yavuz Donat abimizin köşesinde paylaştığı bir fıkra aklıma geldi.
Cam yıkayıcı bir çocuk, kırmızı ışıkta, camları kirli bir otomobile yaklaşmış:
- Camları sileyim mi?
Şoför:
- Silme... Camlar tertemiz.
Çocuk:
- Öyleyse gözlüğünüzün camlarını sileyim.

Muharrem Usta’ya çağrı

Daha önce kendisiyle hiç karşılaşmadım ancak herkesin gönlünü kazanmış bir başkan olduğunu görüyorum. Duruşu, tavırları ve saygın kişiliği onu bulunduğu makamlara taşımış. Kendisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biliyorum Deniz Ateş Bitnel Trabzonspor’un canını yaktı. Bedelini FIFA kokartını ve Süper Lig kariyerini kaybederek ödedi. 1.Lig hakemi oldu ancak şimdi orada da görev alamıyor. Affetmek büyüklüktendir ancak affedin demek de benim haddim değil. Muharrem Başkan bunu kendisi değerlendirir. Ben sadece diyorum ki: “Başkanım; Deniz’e bir şans verseniz ve onunla bir görüşseniz belki anlatacakları fikrinizi değiştirecektir.”

YORUM YAZ