MENÜ

MHK'nın şok istifasının perde arkası

Abone Ol Google News

Son 1 ay içinde görüştüğüm TFF’de yetkili ağızların hiçbirinden ve yakın zamanda birkaç kez telefonla irtibat kurduğum, Zekeriya başkanın kendisinden istifayla ilgili bir sinyal almamıştım. Aksine tüm görüşmelerde gelecek yılla ilgili planlarından söz etti. Öyle ki MHK istifadan 48 saat önce, önümüzdeki sezon Süper Lig’de görev yapacak hakemleri belirlemek üzere sınav yaptı. Sınav sırasında hakemlerle yapılan görüşmelerde geleceğe yönelik planlamalar paylaşıldı. Bazı eski hakemler aranarak, önümüzdeki sezon için gözlemcilik görevi teklif edildi.

Haberin Devamı

Hakemler belliydi

Dahası TFF sitesinde istifa haberi yayınlanmadan 2 saat önce MHK toplantı yapmış ve önümüzdeki sezon görev yapacak hakemleri ve gözlemcileri belirlemişti. Ne olduysa o “iki” saatte oldu ve Zekeriya Alp istifa etti. Elde ettiğim bilgilere göre Zekeriya Başkan’dan kuruluyla ilgili bir tasarrufta bulunulması ve ekibini revize etmesi istenmiş. Zekeriya Başkan da, “Ekibimle geldim, ekibimle giderim!” diyerek istifa etmiş.

Senaryo değişmez!

Haberin Devamı

Her kurulda başkan hariç 8 üye var. MHK koltukları “devre mülk” gibi! Başkan ayrılırken, koltuğu bırakan üyeler; en çok 1 yıl sonra aynı koltuğa tekrar geliyor. Kısaca son 10 yılda 9 kurul değişse de aslında hake mliği yöneten kişiler çok değişmiyor. Einstein’in aynı şeyleri tekrarlayıp, farklı sonuçlar beklememekle ilgili meşhur sözünün yansıması gibi... Yine bir kurul değişikliğinin arifesindeyiz ve emin olun Türk hakemliğinde değişen hiçbir şey olmayacak. Senaryo belli. Ye ni kurul önceki kurullarda yer alan bir ismin başkanlığında kurulacak. Önce kamuoyunun ilgisine mazhar olacaklar. Ye ni kurul, Tü rk hakemliğini zirveye nasıl taşıyacağını, nasıl “yeni Cüneyt Çakırlar!” yetiştireceklerini bizlere anlatacaklar. Sezon başlayacak, maçlar gerilmeye başladığında hedef yine hakemler ve MHK olacak. “MHK istifa” sesleri yükselecek ve en çok 1.5 yıl içinde “MHK istifa etti” haberini TFF sitesinden tekrar okuyacağız!

YORUM YAZ