MENÜ

MHK “Suçlu ben değilim, suçlu sadece bu iki hakemdir” diyor

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu’nun yapmış olduğu açıklama “Suçlu ben değilim, suçlu sadece bu iki hakemdir” mealinde yapılmış bir açıklamadır.

Haberin Devamı

Elbette Halis Özkahya ve Hüseyin Gökçek’in yaşananlarda dahli vardır ancak bugün hakemlikle ilgili yaşanan bir olumsuzluk varsa, sorumluluk o kurumu yöneten kişiye aittir. Eğitim eksikliği, atama hataları, hakem kadrosundaki yetersizlik bugünki geldiğimiz kaos ortamının ana nedenleridir. Dolayısıyla bu sorunların kaynağı da Namoğlu ve onu kuruludur.

Galatasaray Konyaspor maçında yapılan hakem hatası elbette önemli bir hataydı. Ancak 13. haftaya gelene kadar bundan daha önemli hakem hataları yapıldı. Bu hatalar yapılırken hiçbir aksiyon almayan, hakemleri dinlendirme yoluna gitmeyen, aksine hemen bir sonraki hafta maç veren Yusuf Namoğlu; bugün böyle bir açıklamaya ihtiyaç duymuştur.

Açıklamada adı geçen iki hakemden biri olan Hüseyin Göçek bugün İngiltere’de Wembley Stadı’nda Türk hakemliğinin temsil etmek üzere sahaya çıkmaya hazırlanırken kendisi hakkında alınan bu karardan haberdar oldu. Halis Özkahya ise perşembe günü Avrupa liginde Türk hakemliğini temsil etmeye hazırlanıyordu.

Haberin Devamı

Çok değil, bundan 15 gün önce Galatasaray’ın Avrupa sınavı öncesi, Hukuk Müşavirliği’nin disiplin sevklerini açıklaması, Galatasaraylıları isyan noktasına getirirken; Türk hakemliğini temsil ettiği söyleyen kurumun başkanı Yusuf Namoğlu Türk Hakemleri sahaya çıkmadan önce böyle bir açıklamayı yapmayı kendine nasıl problem etmedi? Onların moralinin bozulacak olması hiç umrunda olmadı mı?

Yusuf Namoğlu 72 yaşında, hayatında elde ettiği bütün şöhreti hakemlik sayesinde kazanmış bir kişidir. Kimse onun mühendis olduğunu bilmez ama geçmişte hakem olduğunu şimdilerde Merkez Hakem Kurulu başkanlığı yaptığını bilir. Hakemliğin sayesinde milletvekili seçilmiş, belediye başkanlığını yapmıştır. Belediye başkanı ve milletvekili seçilmesinde hakemliğinin en büyük rolü oynadığını kendisi ifade etmektedir.

Bugünlerde sahip olduğu tüm kariyerini hakemlikten elde etmiş, kendisi hakemlik yaparken bu ve buna benzer hataları çok defa yapmış bir kişi olan Yusuf Namoğlu bugün hakeminin yanında yer almak yerine, kamu oyunun peşine takılıp böyle bir açıklamaya gerek duymuştur. Bu açıklamanın alt metninde “koltuğunu koruma kaygısı” yer almaktadır. Bu açıklama ile Yusuf Namoğlu zorda kalınca hakemini “kurtların önüne atan başkan” olmuştur.

Yıllar önce bir abimden şunu duymuştum: “Hakem yöneticisi koltuğunda hafif eğilirse, sahada hakemi diz çöker.”

Bu açıklama ile Yusuf Namoğlu baskılara direnemediğini ve koltuğunda eğildiği hakemlere çok net göstermiştir. Birçok hakem böyle bir durumda, mesajı alacaktır. Sahaya çıkan hakem bundan böyle kulübün büyüklüğüne, taraftar kitlesinin genişliğine, çaldığı düdükten sonra başına geleceklere göre düdük çalacaktır. Sahada hakemin diz çökmesi yakındır.

YORUM YAZ