MENÜ

Mete Kalkavan karışmamalıydı

Abone Ol Google News

62’de Barbosa’nın Linnes’i düşürdüğü pozisyonda da Arslanboğa yanılmadan ve işini VAR’a bırakmadan doğru bir penaltı düdüğü çalmıştı. Ne olduysa 75’te oldu. Diagne, Lopes’in arkadan yatarak yaptığı hamle sonrasında yerde kaldı. Arslanboğa ‘devam’ dedi fakat VAR’da Mete Kalkavan, Arslanboğa’yı pozisyonu tekrar izlemesi için kenara çağırdı. Arslanboğa da penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

Protokole göre gereksiz

Sağlıklı göreceğimiz açılardan birinde Diagne topa dokunmuş görünürken, diğer açılarda Lopes topa vurmuş görünüyor. O yüzden Arslanboğa’nın ‘devam’ demesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Protokole göre bu pozisyonda VAR müdahalesi olmaması gerekirdi. Kalkavan gereksiz şekilde pozisyona karıştı.

Hakemin midesi bozulsa!

Penaltı sonrası Lopes’in yaptıklarını kabul etmek mümkün değil. Gördüğü kırmızı kart doğru. Sonrasında çıkan kartlara da söylenecek bir şey yok. Hakem, otoritesine karşı gelen oyuncular için gereğini yaptı. MHK’ye şöyle bir soru sormak istiyorum: Maç sabahı uyandığında Arslanboğa midesini bozduğunu fark etse, henüz ligde 3 maç yönetmiş olan 4. hakem Bahattin Şimşek mi yönetecekti maçı?

Haberin Devamı
YORUM YAZ