MENÜ

Meler sorunsuz yönetti

Abone Ol Google News

Derbide kontrolü sürekli elinde bulunduran, oyun konsantrasyonunu 90. dakikaya kadar kaybetmeyen ve maç planını karşılaşma öncesi çok doğru hazırlamış olan Halil Umut Meler, dün yüzünün akıyla son düdüğü çaldı. Meler, son yılların en temiz derbilerinden birini yönetti.

Haberin Devamı

Dün akşam oynanan maçta, hakemler açısından hiçbir kritik an, tartışmalı bir ceza sahası pozisyonu olmadı. Sarı mı, kırmızı mı diye tartışılacak bir pozisyon yaşanmadı. Bırakın bunları benim hatırladığım, ceza sahası dışında ya da içinde olsun, elle oynama bile olmadı. Bütün bunlar hakem ekibinin işini kolaylaştıran unsurlardı. Tüm bu yukarıda yazdıklarıma rağmen bu bir derbi maçıydı ve çalınacak bir hatalı düdüğün, kalkacak bir hatalı bayrağın nelere mal olacağına daha önce fazlasıyla şahit olmuştuk. Dolayısıyla maç kontrolünü sürekli elinde bulunduran, maç konsantrasyonunu 90. dakikaya kadar kaybetmeyen, maç planını maç öncesi çok doğru hazırlamış olan Halil Umut Meler, dün yüzünün akıyla son düdüğü çaldı.

Faul hataları yaptı

Haberin Devamı

Hakem, elbette faul ve kart hataları yaptı. Ancak bu hatalar oyunun gidişatını etkileyecek, bir takıma avantaj, diğerine dezavantaj yaratacak çok önemli hatalar değildi. Örneğin 2. dakikada Serdar’ın Ljajic’e, 42. dakikada yine Serdar’ın bu kez Aboubakar’a yaptığı faulleri değerlendiremedi. Faul çalınsa Beşiktaş kritik noktalardan serbest vuruş kullanacaktı.

Kartlar çıkmadı

Oyunun 24. dakikasında Ghezzal’in Caner’e, 68. dakikada Rosier’in topsuz alanda Valencia’ya yaptığı faullere sarı kart çıkarmadı. 68. dakikada Beşiktaş’ın önemli bir atağında avantajı kesti. Tüm bunlara rağmen son yılların en temiz derbilerinden birini yönetti.

YORUM YAZ