MENÜ

Mariano'yu atmadı penaltıyı vermedi

Abone Ol Google News

Maçın hakemi Halil Umut Meler’i eleştirmeden önce; atamayı eleştirmek gerekir. Sezona iyi başlayamamış; Gaziantep FK-Beşiktaş ve Alanyaspor-Sivasspor maçlardaki yönetimiyle sınıfta kalmış; perşembe gecesi Norveç’te yönettiği maç perşembeyi-cumaya bağlayan gece bitmiş bir hakemi; 48 saat geçmeden, haftanın en sıkı maçlarından birine atamak çok da sağlıklı bir atama sayılmaz.

Haberin Devamı

Kuralları uygulamadı

Dün sahada bir hakem vardı ama kuralları uygulamak yerine kendi istediği düdükleri çaldı. 29’da Ayite, Mariano’ya faul yaptı. Mariano da öcünü aldı ve Ayite’nin sırtına yumruk vurdu. Bu yumruğa dünyanın her yerinde kırmızı kart gösterilir ama hakem sarı kart çıkarttı. Sarı kartı dirsek hareketinden dolayı Ayite görmeliydi. Mariano ise oyundan atılmalıydı.

Ahmet’in atılması doğru

86’da Ahmet Oğuz’un atılması tartışmasız doğru... Fakat bu dakikaya kadar gösterdiği ve göstermedikleriyle zaten ipin ucunu kaçırmıştı maçın hakemi. Maçın uzatma dakikalarında Sessegnon, ceza sahası içinde Belhanda’yı çekerek düşürdü. Bence bu çekme penaltı için yeterliydi. Hakem penaltı kararı verse çok daha doğru olurdu.

Haberin Devamı

YORUM YAZ