MENÜ

Maç tatil edilmeliydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cüneyt Çakır’ın, Janssen’in golü öncesi faul vermesi ve ele gelen toplardaki devam kararları doğruydu. Belhanda’nın yanı sıra Denayer da atılmalıydı. Tarık Ongun’a gelen maddelerin ardından ise maç tatil edilmeliydi.

Derbide hakemlerin doğru ve takdir edilecek kararları yanında, hataları da oldu. 8’de Serdar’ın, 56’da Neto’nun, 59’da Hasan Ali’nin eline gelen toplarda hakemin devam kararları doğruydu. Bu hafta arası eğitim için Riva’ya gelen Rosetti, bu ve buna benzer pozisyonların kesinlikle penaltı olmadığını hakemlere gösterdi. Kısa mesafeden ele gelen topların ve yere vücudun dengesini sağlamak için destek yapılan kolların penaltı olmayacağını söyledi.

UEFA’nın tavrı belli

6. dakikada Fenerbahçe’nin iptal edilen golünde topla oynamaya daha yakın olan Serdar Aziz topa ayağını savurduğunda, Janssen topla Serdar’ın savurduğu ayağının arasına, kendi ayağını
koyuyor. Serdar Aziz de uzanan bu ayağa vurarak düşüyor. UEFA’nın bu pozisyonlardaki tavrını bildiğimden, faul kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

Avrupa’da oynansaydı...

24’te Denayer’in, Janssen’e kayarak yaptığı müdahalenin karşılığı kırmızı olmalıydı. 73’te Belhanda’nın aldatma dolayısıyla ikinci sarıdan atılması da bir o kadar doğru karardı. 59’da Tarık Ongun’a yapılanlardan sonra bu maç asla devam etmemeliydi. Bu maç Avrupa’da oynanan bir maç olsaydı kesinlikle tatil olurdu. Bu tür olayların Türkiye’de normalleşmesi, kimsenin garibine gitmemesi
bizleri bu noktaya getirdi. 2010’da Gaziantep-Bursa maçında benzer bir olayda maçı tatil edip, soyunma odasına gitmiştim. Hala doğru olanın benim yaptığım uygulama olduğunu düşünüyorum.

YORUM YAZ