MENÜ

Ligde Çakır kupada Aydınus

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Namoğlu tercihini Cüneyt Çakır’dan yana kullandı. Gerçi çok fazla bir tercih şansı da yoktu. Performansı yetersiz ve “yasaklı” hakemleri çıkarttığınızda geriye kalan ikinci ve yegâne isim; Fırat Aydınus’tu. Belli ki Çakır’ı bu maça uygun gören Namoğlu; hafta arası Türkiye Kupası maçına da Fırat Aydınus’u atayacak.

İşi bu ortamda zor

Hafta içi Chelsea- Barcelona maçını başarıyla yöneten ve moral motivasyon olarak zirvede olan Çakır, bu maçı yönetecek her türlü donanıma sahip. Beşiktaş’ın geçtiğimiz haftadan, Fenerbahçe’nin önceki haftalardan gelen “hakem isyanı” ve derbi atmosferiyle birlikte gerilen ortam; işini zorlaştıracaktır ancak Çakır geçmişte çok daha zor maçları yönetmiş bir isim.

Hep aynı hakemler

Aslında bu maça Çakır’ın atanması Türk hakemliğinin uçurumun kenarında olduğunu ortaya koyuyor. Zor maçlar hep aynı isimler etrafında dönüyor. Yeni bir hakem bu maçları yönetmeye aday olamıyor. Namoğlu son görev döneminde neredeyse 2. sezonunu tamamlayacak. Şu ana kadar ligde üç büyük takım arasında oynanan 10. derbi maça hakem atadı. Bu 10 maçın üçüne Çakır’ı, üçüne Aydınus’u, ikisine de Palabıyık’ı görevlendirdi.

YORUM YAZ