MENÜ

Konya'nın penaltısı güme gitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bülent Yıldırım’ın Fenerbahçe lehine verdiği penaltı yüzde yüz doğruydu. Ancak 70. dakikada Skrtel’in elle oynadığı pozisyonda da Konya lehine penaltı kararı verilmeliydi. Yardımcısıyla aralarındaki kırgınlık pozisyona yansıdı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, mücadele içerisinde tartışılacak üç tane penaltı pozisyonuyla karşılaştı. 24. dakikada Lens’in, rakibi Abdülkerim’den topu kurtardığı sırada aldığı darbe penaltıyı gerektiriyordu ve Yıldırım haklı olarak penaltı düdüğünü çaldı. 57. dakikada Emenike’nin ortasında Abdülkerim’in kapalı kolundan dönen topta penaltı beklentileri gereksizdi ve hakemin devam kararı doğruydu.

Kenara baktı, ama boşuna...

Bir diğer penaltı pozisyonu maçın 70. dakikasında yaşandı. 24. dakikada penaltı düdüğünü çalan Yıldırım o pozisyonda ne kadar haklı ise; 70. dakikadaki pozisyonda bir o kadar haksızdı. Top uzak mesafeden ortalanmıştı, hızı düşüktü ve Skrtel için beklenen bir toptu. Skrtel elini toptan kaçıracak kadar vakti olmasına rağmen, elini açarak vücudunu genişletmiş aksine elini topa doğru yönlendirmişti. Karar kesinlikle penaltı olmalıydı. Yıldırım pozisyonda bir ara yardımcı hakemine baktı. Bu, beyhude bir bakıştı. Aralarındaki kırgınlıktan dolayı 2012 yılından beri birlikte maçlarda görev almayan iki hakemin böyle bir pozisyonda anlaşamayacakları belliydi.

Emenike’nin vuruşu nizami mi

Bir parantez de Emenike’nin
penaltısı için açmak istiyorum. Penaltı atışı sırasında Emenike’nin duraksamasının bir ihlal olduğunu söyleyenler oldu. Kural şudur: Vuruşu yapan oyuncu topa doğru yaklaşırken istediği kadar duraksama yapabilir ancak destek ayağını yere koyup tam vuruşu yapacağı sırada duraksama yapamaz. Burada Emenike koşusuna duraksayarak başladı ve topa vuracağı sırada herhangi bir duraksama yapmadı. Dolayısıyla vuruş nizami idi.

YORUM YAZ